Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: does anyone have the classfiles for USSBBGeneric?  (Read 617 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Griffon_301

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1548
does anyone have the classfiles for USSBBGeneric?
« on: October 30, 2019, 12:02:19 PM »

question says all...I want to try and add USSBBGeneric to BAT but cannot do so because I crash at 70% with the log message that the spawner is missing...classfile problem of course!
before anyone asks, no, USSBBGeneric is NOT included in BAT while IJNBBGeneric is...
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18908
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: does anyone have the classfiles for USSBBGeneric?
« Reply #1 on: October 31, 2019, 01:13:58 AM »

The King George V aka "USSBBGeneric", quite like most other ships and similar to any other Stock ship, does not have it's own classfile.
It's an inner class of com.maddox.il2.objects.ships with it's own spawner entry there:
Code: [Select]
  public static class USSBBGeneric
    extends BigshipGeneric
    implements TgtShip
  {
    public USSBBGeneric() {}
   
    public USSBBGeneric(String s1, int i, SectFile sf1, String s2, SectFile sf2, String s3)
    {
      super(i, sf1, s2, sf2, s3);
    }
  }

//...

  static
  {
//...
    new BigshipGeneric.SPAWN(USSBBGeneric.class);
  }

You could create an own, new class file with that content and adjust the ini files accordingly.

]cheers[
Mike
Logged
People love using Strategy as a disguise for Non-Action.
In loving memory of times when I cared.

Griffon_301

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1548
Re: does anyone have the classfiles for USSBBGeneric?
« Reply #2 on: November 20, 2019, 07:23:13 AM »

Hi Mike!

found some time today and got back into the issue of not getting USSBBGeneric working in my BAT install;
I added the old standard ini entries for that ship and got this log error out:

Code: [Select]
PlMisChief: property 'speed' NOT found in class 'com.maddox.il2.objects.ships.Ship$USSBBGeneric
[2019-11-20 14:16:24.444] dT:    0 java.lang.RuntimeException: PlMisChief: property 'speed' NOT found in class 'com.maddox.il2.objects.ships.Ship$USSBBGeneric
[2019-11-20 14:16:24.444] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.PlMisChief$Item.<init>(PlMisChief.java:107)
[2019-11-20 14:16:24.444] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.PlMisChief.configure(PlMisChief.java:636)
[2019-11-20 14:16:24.444] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.Plugin.loadAll(Plugin.java:152)
[2019-11-20 14:16:24.444] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.Builder.<init>(Builder.java:3097)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.gui.GUIBuilder.<init>(GUIBuilder.java:90)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.gui.GUI.create(GUI.java:166)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.Main3D.beginApp(Main3D.java:1779)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.Main3D.beginApp(Main3D.java:1475)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.MainWin3D.beginApp(MainWin3D.java:212)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.Main.exec(Main.java:405)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.GameWin3D.main(GameWin3D.java:235)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 Main begin: java.lang.RuntimeException: PlMisChief: property 'speed' NOT found in class 'com.maddox.il2.objects.ships.Ship$USSBBGeneric
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 java.lang.RuntimeException: java.lang.RuntimeException: PlMisChief: property 'speed' NOT found in class 'com.maddox.il2.objects.ships.Ship$USSBBGeneric
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.PlMisChief$Item.<init>(PlMisChief.java:119)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.PlMisChief.configure(PlMisChief.java:636)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.Plugin.loadAll(Plugin.java:152)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.builder.Builder.<init>(Builder.java:3097)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.gui.GUIBuilder.<init>(GUIBuilder.java:90)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.gui.GUI.create(GUI.java:166)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.Main3D.beginApp(Main3D.java:1779)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.Main3D.beginApp(Main3D.java:1475)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.MainWin3D.beginApp(MainWin3D.java:212)
[2019-11-20 14:16:24.445] dT:    0 at com.maddox.il2.game.Main.exec(Main.java:405)
[2019-11-20 14:16:24.446] dT:    0 at com.maddox.il2.game.GameWin3D.main(GameWin3D.java:235)

I am puzzled now as this SHOULD be working when using the stock model and the stock entries ....
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18908
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: does anyone have the classfiles for USSBBGeneric?
« Reply #3 on: November 20, 2019, 07:35:27 AM »

Well if the Speed property is missing, then it means just that.

The ships.ini entry in Ultrapack looks like this:
Code: [Select]
[USSBBGeneric]
Description  King George V Battleship
Icon         shipDestroyer
Mesh         3do/Ships/USSBBGeneric/Hier.him
SliderDistance 567.675
Speed          26.391
SoundMove      models.Ship

Maybe it's really just the Speed property that isn't set in your case?

]cheers[
Mike
Logged
People love using Strategy as a disguise for Non-Action.
In loving memory of times when I cared.

western0221

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6687
  • Live in Japan
    • IL-2 itaki blog
Re: does anyone have the classfiles for USSBBGeneric?
« Reply #4 on: November 20, 2019, 07:42:57 AM »

The same "property 'speed' NOT found" message is returned by different 3 or 4 error cases on ship / ground mover objects.
We cannot find the just one error reason from that message.

chiefs.ini 's 2nd section is missing ? ships.ini / technics.ini entry is missing ? Some necessary parameter lines are missing in the ships.ini / technics.ini block ? Ummmm ....
Logged

Griffon_301

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1548
Re: does anyone have the classfiles for USSBBGeneric?
« Reply #5 on: November 20, 2019, 08:04:07 AM »

well, I copied the entries over from a game version where the Generic was working....
as soon as I take out the USSBBGeneric entries those errors do not show up in the log of course....

UPDATE:

I copied over all entries from the VPMedia modpack into my install and still cannot get the USSBBGeneric to work;
coincidentally, I checked my old backups of TFM and older BAT versions and it seems that TFM and older BAT versions did not have USSBBGeneric either, for whatever reason!
its not a big deal, but lots of USN Campaigns refer to USSBBGeneric and therefor some Pearl Harbor missions for example will be missing battleship row, making attack scenarios somewhat ridiculous;
I know one can always substitute USSBBGeneric with dedicated US BBs as they are available now, but that would have been my next step, replacing the KGV USSBBGeneric with a more realistic Colorado or Tennessee model;
but without getting the Generic to run, the rest is useless....

its only the USSBBGeneric, the other Generics are working....
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.013 seconds with 26 queries.