Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down

Author Topic: Performance Issues in BAT: The Blitz?  (Read 1958 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TheIdiot

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #24 on: July 22, 2019, 11:38:06 PM »

Okay...so I just tried that same Battle of France mission running online between both my PCs. The old PC runs the mission perfectly at 60FPS, no issues, and it's got somewhat worse specs. This PC - not even 5FPS. So there must be something going with this PC, and I'm determined to figure out what it is. Glad to rule out it being BAT, though!

Are there any programs or services or any sort of software known to slow down IL-2?
Anything that could be wrong with my NVidia settings?
Something bottlenecking my PC?
Drivers or software I might be missing?

EDIT: Something's wrong here...I've just booted up MSI Afterburner and it's showing 0% GPU usage. What the hell?
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18315
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #25 on: July 23, 2019, 12:55:49 AM »

Looks like the game is using your CPU graphics instead of the dedicated GPU.

If you're on a laptop, make sure that in it's BIOS settings the GPU is the primary graphics card.
If you're on a desktop PC, make sure the monitor is attached to the dedicated graphics card's connector and not to the mainboard's one.

Additionally, open up Nvidia Settings (right click on the desktop and select '"Nvidia System Settings"), then go to "Manage 3D settings", then switch to the "Program Settings" tab.
Select "IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles..." from the dropdown list (if it's not there, click "add" and search for your game's il2fb.exe file).
Make sure that "OpenGL rendering GPU" is set to your dedicated GPU and not just "auto".
Additionally, make sure that "Power management mode" is set to "Prefer maximum performance".

]cheers[
Mike
Logged
You've got no one to follow, and no one will follow you. Ain't that a relief?

TheIdiot

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #26 on: July 23, 2019, 01:33:18 AM »

I'm on a PC. My cable is definitely in the right jack, that's for sure. I just tested it to make sure that wasn't the issue by running a few other games, but they all run perfectly fine. My GPU usage fluctuated all over the place, but was never around 0% except in non-3D menus.

I've already got those exact NVidia settings set globally, and il2fb.exe isn't overriding them. It seems the 0% usage only happens when the mission itself is running at low FPS. I tried anoher QMB mission quickly and with 4x16 planes, the GPU went up to 12%ish usage and it ran at 60FPS, so it's definitely getting used.

Re-loaded my benchmark France mission. On the runway as an He 111 looking toward our flight and out onto the horizon, stats are as follows:

Full speed:
GPU 1%, 49C
Mem 2724MB
CPU 16%
RAM 5074 MB
OGL 2FPS

1/2 speed:
GPU 4% 49C
Mem 2727MB
CPU 12%
RAM 5056MB
OGL 18FPS

1/4 speed:
GPU 5% 49C
Mem 2724MB
CPU 13%
RAM 5052MB
OGL 28FPS
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18315
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #27 on: July 23, 2019, 02:08:18 AM »

CPU 16% means that your CPU is the limiting factor.
Your Ryzen 5 1600 is a 6 core CPU, IL-2 is single core only, which means the maximum it can get is 16%.
Question is: What makes your CPU run into throttling?
Only things I could think of are wrong powerplan settings, overclocking attempt gone wrong, CPU Fan blocked or grease misplaced -> thermal throttling.

]cheers[
Mike
Logged
You've got no one to follow, and no one will follow you. Ain't that a relief?

TheIdiot

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #28 on: July 23, 2019, 10:39:43 AM »

I'm not sure I understand, Mike. If you say IL-2 can't get more than 16% CPU, that shouldn't mean it's throttling, but that it simply cannot get more CPU usage than that due to the game's limitations?
In any case, I checked the powerplan and overclocking - nothing odd going on there. Haven't had time to check the interior but I wouldn't know exactly what I'm looking for in there.

In my tests with other performance-heavy games, the CPU usage can go up way above 16%, as does the GPU. It seems to only be IL-2 that's doing this.

Here's another screenshot of the issue, this time with GPUZ running as well, which isn't ringing any bells to me:

The first 1/6th or so of the graphs was when I was running the GPUZ performance test. You'll notice only then did I have a PerfCap Reason and the GPU Load went up.

EDIT: Mike, I just tried the mission in Dawn of Flight BAT to see if it made any difference. And it runs at 60FPS, even though all planes are still in the mission, replaced with Fokkers instead.
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18315
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #29 on: July 23, 2019, 11:35:29 PM »

Should this imply that if you replace all planes in a certain mission by Fokkers, then everything's working well, but if you use the original planeset, it doesn't?
If so, I would expect to see errors in the log when the "real" planes are being used.

]cheers[
Mike
Logged
You've got no one to follow, and no one will follow you. Ain't that a relief?

TheIdiot

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #30 on: August 09, 2019, 10:15:56 PM »

Been busy recently but I've returned to say I've solved the problem!

The issue was the ProcessAffinityMask line in the conf.ini. I deleted my conf and started with a blank one (which resulted in the game suddenly running properly), pasting in parts of my old one section by section. Ultimately I figured out it was this line...no matter what it was set to, it completely deteriorated my performance. So I deleted the line and now we're running smoothly at last!

I'm not sure what exactly caused this to be the problem - I'd set the line to 0, 1 and a value calculated by the tool available here for my PC, and all of them caused unplayable lag. Thought you guys might want to know about this.

EDIT: Ugh, nevermind, that Battle of France mission is still unplayable. Even when I set the graphics to the lowest possible, it still doesn't run properly, and my GPU usage remains at 1% max. I'm coming to believe that this is the problem...why won't the game utilize my GPU?
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18315
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #31 on: August 10, 2019, 12:09:07 AM »

Check your CPU temps.
Looks like a throttling issue to me, as mentioned here:
Question is: What makes your CPU run into throttling?
Only things I could think of are wrong powerplan settings, overclocking attempt gone wrong, CPU Fan blocked or grease misplaced -> thermal throttling.

]cheers[
Mike
Logged
You've got no one to follow, and no one will follow you. Ain't that a relief?

TheIdiot

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #32 on: August 10, 2019, 12:21:00 AM »

Temps are fine. Again, my PC doesn't have bottlenecking issues with anything else I've tried. I've never had CPU usage reach 100% despite running some other performance-hungry games.

After another night of testing, I've noticed that the GPU usage only tanks when the game is getting a time overflow message. When running a mission at 60 FPS, the usage usually hovers around 12-17%, sometimes a bit higher when there's a lot of smoke and explosions.

Here's the log from the latest unplayable mission, a QMB mission over Summer Slovakia. I spawned the maximum amount of planes (16 flights of 4 = 64 planes) in the mission, started on the ground and was welcomed with a nice 2 FPS and Time Overflow messages everywhere. The performance deteriorates significantly the more planes I have in a mission...with half the amount of planes, the game suddenly runs at 60 FPS (until you get up to 4x speed) on any map. Seems like the game simply isn't able to process many planes.

The log:

Code: [Select]
[2019-08-10 06:04:40.992] dT: -476 Loading mission QuickQMBPro/BAT_Slovakia_summer/BAT_Slovakia_summerRedScramble00.mis...
[2019-08-10 06:04:41.060] dT:    0 Y=1940 / M=8 / H= 7 , Temperature - 0m = 13.0 .
[2019-08-10 06:04:41.060] dT:    0 Loading map.ini defined airfields:
[2019-08-10 06:04:41.060] dT:    0 Detected Vertex Shaders 3.0.
[2019-08-10 06:04:41.061] dT:    0 *** Detected Shaders 4.0. NVidia 8XXX+ series!!!
[2019-08-10 06:04:41.061] dT:    0 Vertex texture units: 32
[2019-08-10 06:04:41.061] dT:    0
[2019-08-10 06:04:41.310] dT:    0 WARNING: ObjectVACache_Clear()
[2019-08-10 06:04:41.310] dT:    0 WARNING: * Buf0 : Obj: 4,  Vert 48,  Ind 156
[2019-08-10 06:04:41.312] dT:    0 WARNING: * Buf1 : Obj: 203,  Vert 28570,  Ind 64287
[2019-08-10 06:04:41.315] dT:    0 WARNING: * Buf2 : Obj: 39,  Vert 12014,  Ind 19716
[2019-08-10 06:04:46.528] dT:    0 PBuffer: suitable formats: 12
[2019-08-10 06:04:46.528] dT:    0
[2019-08-10 06:04:46.534] dT:    0 Created a 256x256 RenderTexture with BPP(8, 8, 8, 8)
[2019-08-10 06:04:46.534] dT:    0 Depth = 24, stencil = 8
[2019-08-10 06:04:46.561] dT:    0 PBuffer: suitable formats: 12
[2019-08-10 06:04:46.561] dT:    0
[2019-08-10 06:04:46.566] dT:    0 Created a 512x512 RenderTexture with BPP(8, 8, 8, 8)
[2019-08-10 06:04:46.566] dT:    0 Depth = 24, stencil = 8
[2019-08-10 06:04:55.964] dT:    0 Loading vertex/fragment programs: *706031240*
[2019-08-10 06:04:55.964] dT:    0 *** Loading: [vpFogFar2Tex2D]
[2019-08-10 06:04:55.965] dT:    0 *** Loading: [vpFog2Tex2DBlend]
[2019-08-10 06:04:55.965] dT:    0 *** Loading: [vpFogFar4Tex2D]
[2019-08-10 06:04:55.966] dT:    0 *** Loading: [vpFogFar8Tex2D]
[2019-08-10 06:04:55.966] dT:    0 *** Loading: [vpFogNoTex]
[2019-08-10 06:04:55.966] dT:    0 *** Loading: [vpFog4Tex2D]
[2019-08-10 06:04:55.967] dT:    0 *** Loading: [vpFog4Tex2D_UV2]
[2019-08-10 06:04:55.967] dT:    0 *** Loading: [vp4Tex2D]
[2019-08-10 06:04:55.967] dT:    0 *** Loading: [vp6Tex2D]
[2019-08-10 06:04:55.968] dT:    0 *** Loading: [vpTexUVTex2D]
[2019-08-10 06:04:55.968] dT:    0 *** Loading: [vpWaterGrid_NV]
[2019-08-10 06:04:55.968] dT:    0 *** Loading: [vpWaterSunLight_NV]
[2019-08-10 06:04:55.968] dT:    0 *** Loading: [vpWaterSunLight_ATI]
[2019-08-10 06:04:55.969] dT:    0 *** Loading: [vpWaterSunLight_FP]
[2019-08-10 06:04:55.970] dT:    0 *** Loading: [vpTreeSprite]
[2019-08-10 06:04:55.970] dT:    0 *** Loading: [vpTreeTrunk]
[2019-08-10 06:04:55.971] dT:    0 *** Loading: [vpVAObjectsN]
[2019-08-10 06:04:55.971] dT:    0 *** Loading: [vpVAObjectsL0]
[2019-08-10 06:04:55.972] dT:    0 *** Loading: [vpSprites]
[2019-08-10 06:04:55.972] dT:    0 *** Loading: [vpSimpleGL]
[2019-08-10 06:04:55.972] dT:    0 *** Loading: [fpWaterSunLightFast] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.973] dT:    0 *** Loading: [fpWaterSunLight] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.973] dT:    0 *** Loading: [fpWaterSunLightBest] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.974] dT:    0 *** Loading: [fpCoastBump] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.974] dT:    0 *** Loading: [fpCoastFoam] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.975] dT:    0 *** Loading: [fpCoastFoamFast] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.976] dT:    0 *** Loading: [fpCoastFoamFarFogTex] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.976] dT:    0 *** Loading: [fpCausticSimple] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.977] dT:    0 *** Loading: [fpCaustic] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.977] dT:    0 *** Loading: [fpSprites] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.977] dT:    0 *** Loading: [fpObjectsL0] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.978] dT:    0 *** Loading: [fpObjectsL0_2L] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.978] dT:    0 *** Loading: [fpSimpleGL]
[2019-08-10 06:04:55.978] dT:    0 *** Loading: [fpNearLandFog] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.978] dT:    0 *** Loading: [fpFarLandFog] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.979] dT:    0 *** Loading: [fpRiverCoastAA]
[2019-08-10 06:04:55.979] dT:    0 *** Loading: [vpWaterDM_GPU] -> NV4X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.980] dT:    0 *** Loading: [vpWaterDM_GPU8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.981] dT:    0 *** Loading: [fpCoastFoam8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.982] dT:    0 *** Loading: [fpCoastFoamFarFogTex8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.983] dT:    0 *** Loading: [fpCoastBump8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.984] dT:    0 *** Loading: [vpWaterDM_CPU]
[2019-08-10 06:04:55.984] dT:    0 *** Loading: [fpWaterNearDM] -> NV4X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.985] dT:    0 *** Loading: [fpWaterMiddleDM] -> NV4X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.986] dT:    0 *** Loading: [fpWaterFarDM] -> NV4X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.986] dT:    0 *** Loading: [fpWaterDM_CPU] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.987] dT:    0 *** Loading: [fpWaterDM_CPULo] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.988] dT:    0 *** Loading: [fpWaterNearDM8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.989] dT:    0 *** Loading: [fpWaterMiddleDM8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.990] dT:    0 *** Loading: [fpWaterFarDM8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.990] dT:    0 *** Loading: [fpWaterLFogDM8800] -> NV5X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.990] dT:    0 *** Loading: [fpWaterLFogDM]
[2019-08-10 06:04:55.991] dT:    0 *** Loading: [fpIceWater] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.991] dT:    0 *** Loading: [fpNearNoBlend] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.991] dT:    0 *** Loading: [fpNearNoBlendNoise] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.991] dT:    0 *** Loading: [fpNearBlend] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.992] dT:    0 *** Loading: [fpNearBlendNoise] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.992] dT:    0 *** Loading: [fpFarBlend] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.992] dT:    0 *** Loading: [fpForestPlane] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.993] dT:    0 *** Loading: [fpForestPlaneNoise] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.993] dT:    0 *** Loading: [fpForestPlaneEdges] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:55.993] dT:    0 *** Loading: [fpForestPlaneEdgesNoise] -> NV3X Optimized!
[2019-08-10 06:04:56.508] dT:    0 Load bridges
[2019-08-10 06:04:56.578] dT:    0 Load static objects
[2019-08-10 06:04:57.623] dT:    0 ##### House without collision (3do/Tree/Tree2.sim)
[2019-08-10 06:04:58.184] dT:    0 ##### House without collision (3do/Buildings/Furniture/10x1_5_White/mono.sim)
[2019-08-10 06:04:59.590] dT:    0 ##### House without collision (3do/Buildings/46/MGTrench/live.sim)
[2019-08-10 06:05:00.344] dT:    0 ##### House without collision (3do/Trains/PRVZb_B/body.sim)
[2019-08-10 06:05:02.657] dT:    0 INTERNAL ERROR: Str2FloatClamp() - Clamped 5 -> 2 (delta = -3) to Range 0..2
[2019-08-10 06:05:02.680] dT:    0 INTERNAL ERROR: Str2FloatClamp() - Clamped 2e+006 -> 1e+006 (delta = -1e+006) to Range 0..1e+006
[2019-08-10 06:05:02.942] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.942] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.942] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL6_D0'
[2019-08-10 06:05:02.942] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.942] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.942] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR6_D0'
[2019-08-10 06:05:02.956] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.957] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.957] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL6_D0'
[2019-08-10 06:05:02.957] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.957] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.957] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR6_D0'
[2019-08-10 06:05:02.968] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.968] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.969] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL6_D0'
[2019-08-10 06:05:02.969] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.969] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.969] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR6_D0'
[2019-08-10 06:05:02.986] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearL6_D0'
[2019-08-10 06:05:02.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR4_D0'
[2019-08-10 06:05:02.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR5_D0'
[2019-08-10 06:05:02.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearR6_D0'
[2019-08-10 06:05:08.324] dT:    0 1>mp_dotrange FRIENDLY   DOT 12.000001 COLOR 3.0000002 RANGE 5.0 TYPE 3.0000002 ID 0.25 NAME 0.25 ALTICON 3.0000002 ALTSYMBOL + ALTCOLOR 17
[2019-08-10 06:05:08.327] dT:    0 1>mp_dotrange FOE  DOT 12.000001 COLOR 3.0000002 RANGE 5.0 TYPE 3.0000002 ID 0.25 NAME 0.25 ALTICON 3.0000002 ALTSYMBOL - ALTCOLOR 0
[2019-08-10 06:05:08.341] dT:    0 Mission: QuickQMBPro/BAT_Slovakia_summer/BAT_Slovakia_summerRedScramble00.mis is Playing
[2019-08-10 06:05:08.976] dT:    0 Time overflow (0): speed 0.9448819
[2019-08-10 06:05:08.984] dT:    1 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'OilRad_D0'
[2019-08-10 06:05:08.986] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearC1_D0'
[2019-08-10 06:05:08.986] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'OilRad_D0'
[2019-08-10 06:05:08.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearC1_D0'
[2019-08-10 06:05:08.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'OilRad_D0'
[2019-08-10 06:05:08.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'HMask1_D0'
[2019-08-10 06:05:08.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearC1_D0'
[2019-08-10 06:05:08.987] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'OilRad_D0'
[2019-08-10 06:05:08.988] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'GearC1_D0'
[2019-08-10 06:05:09.009] dT:    1 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'HMask1_D0'
[2019-08-10 06:05:09.014] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap03_D0'
[2019-08-10 06:05:09.014] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap04_D0'
[2019-08-10 06:05:09.027] dT:    1 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'HMask1_D0'
[2019-08-10 06:05:09.053] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap03_D0'
[2019-08-10 06:05:09.053] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap04_D0'
[2019-08-10 06:05:09.073] dT:    1 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap03_D0'
[2019-08-10 06:05:09.073] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap04_D0'
[2019-08-10 06:05:09.087] dT:    1 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap03_D0'
[2019-08-10 06:05:09.087] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap04_D0'
[2019-08-10 06:05:09.477] dT:   25 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap03_D0'
[2019-08-10 06:05:09.477] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap04_D0'
[2019-08-10 06:05:09.685] dT:   14 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'HMask1_D0'
[2019-08-10 06:05:10.580] dT:   30 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap03_D0'
[2019-08-10 06:05:10.580] dT:    0 INTERNAL ERROR: HierMesh: Can't find chunk 'Flap04_D0'
[2019-08-10 06:06:00.491] dT: 1816 Time overflow (1890): speed 0.877193
[2019-08-10 06:06:00.650] dT:   20 Time overflow (1910): speed 0.9433962
[2019-08-10 06:06:00.806] dT:   20 Time overflow (1930): speed 0.96153843
[2019-08-10 06:06:00.959] dT:   20 Time overflow (1950): speed 0.98039216
[2019-08-10 06:06:01.421] dT:   60 Time overflow (2010): speed 0.93167704
[2019-08-10 06:06:01.590] dT:   20 Time overflow (2030): speed 0.88757396
[2019-08-10 06:06:01.765] dT:   20 Time overflow (2050): speed 0.85714287
[2019-08-10 06:06:01.933] dT:   20 Time overflow (2070): speed 0.89285713
[2019-08-10 06:06:02.095] dT:   20 Time overflow (2090): speed 0.9259259
[2019-08-10 06:06:02.258] dT:   20 Time overflow (2110): speed 0.9202454
[2019-08-10 06:06:02.411] dT:   20 Time overflow (2130): speed 0.97402596
[2019-08-10 06:06:02.567] dT:   20 Time overflow (2150): speed 0.9677419
[2019-08-10 06:06:02.881] dT:   41 Time overflow (2191): speed 0.90909094
[2019-08-10 06:06:03.035] dT:   20 Time overflow (2211): speed 0.97402596

[Aug 10, 2019 6:06:11 AM] -------------- END log session -------------

I've also recently heard about the Garbage Collection system in IL-2, though I couldn't find an explanation as to what it does. What is gc.cmd? I don't have anything with that name in my root IL-2 folder, and trying to run "gc" as a console command doesn't work...could that be part of the issue?
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18315
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #33 on: August 10, 2019, 12:38:03 AM »

Forget about gc and forget about anything like a general limit of 64 planes or such.
BAT 3.6 will run a mission with 100+ planes flawlessly for anyone else.

Ever considered a fresh reinstall?

]cheers[
Mike
Logged
You've got no one to follow, and no one will follow you. Ain't that a relief?

TheIdiot

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #34 on: August 10, 2019, 12:55:37 AM »

I already tried a fresh reinstall without any additional tinkering, it made zero difference. Installed Il-2, then patched to the correct version, then installed every BAT package in the correct order. Loaded up the same old France mission and there was no difference in performance. Wasted an entire day on that...

Just swapped over to JetWar and did the same thing as before...16x4 planes QMB Slovakia summer. Same situation, 1 FPS. So now it's evident that no matter what I'm running, 50 planes = unplayable.
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 18315
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: Performance Issues in BAT: The Blitz?
« Reply #35 on: August 10, 2019, 05:25:05 AM »

It's also evident though that no one else suffers from any of this, so it has to be something specific to your PC.

]cheers[
Mike
Logged
You've got no one to follow, and no one will follow you. Ain't that a relief?
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
 

Page created in 0.014 seconds with 26 queries.