Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: USA billenty?zet magyar beállítással nem m?ködik - de csak Linux alatt  (Read 1924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cuccos19

• member

Sziasztok!

Volna egy kis problémám. Bár a játék moddolva is tökéletesen fut Wine-al Linux alatt (Elementary OS "Luna" Ubuntu 12.04LTS alapokon), de valamiért ott, ahol ékezetes bet?k és vessz?, pont, stb vannak nem érzékeli a billenty?ket. A billenty?zetem fizikailag USA kiosztású, tehát hosszú bal Shift, így fizikailag nincs hosszú í (amúgy altgr / jobb alt + j), és a keskeny enter van, ami fölött két billenty?, az ú és az ?.

Amiket érzékel, (a Controls beállításoknál sem érzékelnek a másik billenty?k) azok:
0-tól 9-ig, utána nem
q-tól p-ig, utána nem
a-tól l-ig, utána nem
y-tól m-ig, utána nem

Tud valaki erre megoldást? Amúgy USA-ra állítva sem m?ködnek az említett nem m?köd? gombok. :-[

El?re is köszönöm!

U.I.: Nem szeretnék visszaváltani Windowsra, elég volt bel?le. ;)
Used mod: 4.12.2m + ModAct 5.3; Mostly used aircrafts: Bf-109s, P-38s, F4Fs, B.239 and Japanes fighters.

sniperton

• member
Re: USA billenty?zet magyar beállítással nem m?ködik - de csak Linux alatt
« Reply #1 on: February 01, 2015, 06:06:40 PM »

Szia, hmm, én ehhez totál hülye vagyok, Win7, magyar 102 gombos, a hosszú i nálam sem m?ködik, de a többi rendben.
Fizikai billenty?zet bead egy jelet, azt az oprendszer (beállításnak megfelel?en) értelmezi, aztán abból lesz valami, amit továbbküld az app-nak. Ez Win-ben 2 áttétel, emulátorral 3, de a Linuxot nem ismerem. Tán a Wine beállításán kéne valamit bütykölni, a fene tudja.
Praktikusan egyel?re jobbat nem tudok, de kérj kölcsön (vagy vegyél) egy magyar billenty?zetet, aztán nézd meg azzal. Amúgy, 38 gomb + a numerikus nem elég?  ;) ;D

cuccos19

• member
« Reply #2 on: February 02, 2015, 12:52:46 AM »

Szia! Köszi, akkor megnézem, hogy a Wine-al mit lehet kezdeni. Anno magyaron - míg asztali gépem volt, ez a mostani egy Asus N53 laptop - szerintem ment a hosszú í is. A 38 gomb + numerikus azért kevés, mert nincs joystick-om. :-[ Még így is kevés, nincsenek a modern sugárhajtású gépek feltéve, és nem játszom bombázókkal sem, ahol kellene mindenféle bombacélzó készülék beállítás.

Ha joystick-ot veszek egyszer, mindenképpen olyan kell, amin két darab gázkar van, mert a legtöbbet a P-38-ast repülöm (meg a Messzert, F4F Wildcat-eket, P-40-eseket)
Used mod: 4.12.2m + ModAct 5.3; Mostly used aircrafts: Bf-109s, P-38s, F4Fs, B.239 and Japanes fighters.

sniperton

• member
« Reply #3 on: February 02, 2015, 04:59:30 AM »

A dupla gázkaros HOTAS sokba fog neked fájni, az X55 alsó hangon 200 EUR...

cuccos19

• member
« Reply #4 on: February 02, 2015, 11:12:42 AM »

picit off: nem hotas, nem külön gázkar + külön botkormány, hanem a joystick-ra van applikálva általában egy kis alap gázkar, abból láttam már olyant, amin volt kett?. A Lightning-hoz jól jönne mindenképpen.

http://www.saitek.com/uk/prod/fly5.html

http://store.madcatz.com/categories/Promotions/Mad-Catz-FLY-5-Stick-for-PC.html

sniperton

• member
« Reply #5 on: February 02, 2015, 01:06:30 PM »

Nekem is ilyen árkategóriás cuccom van, csak én a T-Flight Hotas mellett döntöttem, nagyrészt ezek miatt:

1) Tényleg kell-e a dupla gázkar? Ugyanis az esetek 98%-ban a két motort szinkronban használod, ugyanannyi gázt adsz rájuk és ugyanúgy állítod a légcsavar forgásszögét, a keveréket, stb. Erre egy gázkar is elég. Aszinkronban használt motorokkal be tudsz esetleg sz?kíteni egy fordulót, de az is lehet, hogy simán csak dugóhúzóba küldöd a gépet. Hát kell ez neked?  ;)

2) A kétkezes joy problémás konstrukció: miközben lefoglalja mindkét kezedet, nem ad annyi lehet?séget, mint egy eleve kétkezes használatra (és a billenty?zet kiváltására) tervezett hotas. A gombok számát szoftveresen (pl. JoyToKey) meg lehet sokszorozni, de nem mindegy, hogy a bal kezeddel a shift-gomb, a gázkar és a klaviatúra között matatsz-e pánikszer?en, vagy a gázkaron lév? gombokat nyomogatod csak kényelmesen.

Nem akarlak befolyásolni, csak szólok.  :)

cuccos19

• member
« Reply #6 on: February 03, 2015, 09:42:22 AM »

Kimondottan a Lightning miatt kellene, 40-40%-ban Bf-109-P-38 amit repülök, 20%-ban a többit. A Lightning-hoz jól jönne nagyon, van az a hammerhead maneuver vagy mi, mikor átesési sebesség körül "billenti át a gépet". Elmagyarázni sajnos nem tudom jobban.

http://forums.ubi.com/showthread.php/386822-Nice-description-of-P38-cloverleaf-turn
http://bbs.hitechcreations.com/smf/index.php?topic=191888.0
http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_fighter_maneuvers

sniperton

• member
« Reply #7 on: February 03, 2015, 05:53:43 PM »

Jó, jó, kell a dupla gázkar egy man?verhez, de mi van a többi negyvennel? Meg a bombázás, meg a többi.

cuccos19

• member
« Reply #8 on: February 04, 2015, 01:14:32 AM »

Nem bombázok, nem rakétázok, földi célpontokat is gépfegyverekkel támadok. Már ha marad l?szer a légharc után. ;D
Pages: [1]   Go Up

Page created in 0.04 seconds with 26 queries.