Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Sziasztok magyarok!  (Read 6921 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mopat

• member
Sziasztok magyarok!
« on: November 16, 2014, 02:12:05 PM »

Üdvözletem minden magyar fórumtársnak!
Egy hatalmas kérdésem lenne. Nem vagyok ?s strurmovikos, kb. 1,5 éve telepítettem el?ször, és 4.11-re frissítettem. Aztán megtaláltam ezt az oldalt, UP, DBW, jól hangzott. Szóval, kitöröl, újratelepít, 4.10.1+uP3RC4. Aztán elkezdtem modokat is felrakni, eddig okés.
De aztán láttam, hogy van olyan, hogy a gyári 4.12.2m-re ráhúznak egy TFM412 nev? valamit, amit még egy hozzám hasonló 30+ éves idióta is könnyen tud installálni, aztán van benne a Mig-21-t?l kezdve a Yamatóig minden. Hurrá, szeretem Vietnamot, és a modok zöme meg amúgy is megvan. Pl korvettek és téjé vadászhajók...(pont nekem való csomag :D)azt írják, hogy vegyem el? az ?si telepít? cédémet, telepítsem újra, csináljak bel?le 4.12.2-t, modaktivátort, aztán szépen a huszonpár részes csomagelemeit aktiváljam.
Ja, de nem települ. Gondolom, zavarja, hogy már egyszer telepítve van, pedig nem is a C/Programok közé tettem anno.
Most akkor szerezzek egy másik CD-t, vagy megint szedjem le a telepítést? Sajnálom a modokat, a missziókat...ráadásul van, ami csak 4.10-ben jó. Azt látom, hogy van akinek többféle verzió van egyszerre. Mégis hogy? (Gondolom, én vagyok béna...)Mert akkor megtartanám a jelenlegi változatot mint 1946 alternatívot, az újat meg a vietnámi jetek miatt használnám, meg ahhoz való modokkal. Légvédelmi rakéta mod, ilyenek...Válaszaitokat el?re is köszönöm!

Balaskov

• member
Re: Sziasztok magyarok!
« Reply #1 on: November 17, 2014, 10:07:28 AM »

Üdv. Igazából én azt tudnám javasolni, hogy kezdj mindent újra. Takaríts le mindent valami jó cleaner-el és tedd fel az eredetit. Húzd fel 4.12.2-re ezzel:http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,38443.0.html
és ha meg vagy vele told rá ezt: http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,37662.0.html
Ebben van egy switcher amivel ha más módokat szeretnél telepíteni akkor át tudod válltani.
Lehet, hogy nem új neked amit ajánlok, de hátha segít.

sniperton

• member
« Reply #2 on: November 17, 2014, 04:14:56 PM »

Üdv, ha van egy IL2:1946 DVD-d, akkor szerintem gond nélkül kéne települnie akárhányszor. Ha úgy próbáltad, hogy berakod a DVD-t (és úgy nem történt semmi), szerintem próbáld meg azt, hogy keresel a DVD-n valami install.exe-t, és azt futtatod.

Mopat

• member
« Reply #3 on: November 17, 2014, 11:28:38 PM »

Köszönöm a válaszokat!
Igazából találtam tegnap egy módszert pont itt, SASCirx, aki már admin rangban van, javasolta CD-vel rendelkez?knek. Szóval, amikor telepíted CD-r?l a dolgot, nem csak magát a programot teszi fel, hanem valamiféle Ubisoftos regisztrációt is alkot.(Ezt a mission today-en is meger?sítették!) Ha megint beteszed a CD-t, ezért nem fut az autó installer, illetve ha kézzel indítod, akkor se él az install menü. De-csinálj egy új könyvtárat. Kivágással tegyél át bele mindent a meglév? IL2 könyvtáradból, csak az üres maradjon. CD berak és uninstall! Állítólag vinnyog, hogy nem talál ezt-azt, de sikeresen uninstallálja a semmit...illetve leszedi az említett regisztrációt. Ráadásul a régi programod is m?ködik az új helyen, modos is. (Ebben is lehet valami, hiszen itt is leírják, hogyan lehet több másolatod egy alapból, az eredetihez egy nocd.exe kell, de a 4.09 fölöttiekben alapból nocd van.) Ezután CD és install! Jé, és installálja a kis bolond...szóval tegnap átmozgattam az egészet egy új könyvtárba, majd ma megpróbálom a semmit leszedni. És telepíteni...
Néztem a TFM412 angol/portugál nyelv? telepítési útmutatóját(youtube) ott is azzal kezdi, hogy vegyed el? a kis CD-det és telepíts egy alap változatot, ne a százszor másolt, rakosgatott fileokat használd! Nem tudom, tolja -e itt valaki a 4.12 The next levelt, van-e tapasztalat, ha nekem lesz, akkor megosztom! Szép napot mindenkinek!

sniperton

• member
« Reply #4 on: November 18, 2014, 04:21:25 AM »

Olyan rég raktam föl, hogy már elfelejtettem...

Úgy érdemes, hogy fölrakod valahova, és fölpeccseled 4.10-ig vagy 4.11-ig (attól függ?en, hogy milyen modokat akarsz majd futtatni). És ehhez aztán nem nyúlsz, csak ezt másolod ide meg oda. Aztán a másolatokat peccseled tovább, ill. raksz rájuk modokat. Így mindig van egy "tiszta", módosítatlan, "alap" játékod, és így nem kell többet használni a DVD-t. Én ezért is felejtettem el...

Mopat

• member
« Reply #5 on: November 18, 2014, 01:07:00 PM »

Mindenkinek kösz!
Szóval, a Cirx-féle módszer bevált!
Olyan szépen uninstallálta az üres mappát, hogy csak na! Aztán újratelepült, ment rá a 4.12.2! Egy sz?z 4.12.2 megmaradt, elmásoltam egy másik mappába. Ha lesz valamikor majd DBW2.0, biztos az lesz az alap. A 4.12.2 höz hozzátettem a SAS Modact5.30-at, meg az AI repülhet? gépeket. Teszteltem, m?ködik, el?ször egy Wellington bánta a velem való találkozást, majd wellintonba pattantam át. Egy balfék I-153 szembetámadott, mire kapott vagy 65 géppuskalövést(én voltam az orrlövész) és kissé kigyulladt. Egy másik I-153 pedig úgy csobbant, hogy megkínáltam egy me-323 gigant szárny-lövegtornyával...Ráadásul e régi 4.10.4+UP3RC4+mod is m?kszik. Azok az átkozott Ta-183-ak meg Go-229A-3-ak a h?követ? rakétáikkal.... :P Kedves Spree fegyverügyi miniszter úr, anyuka jól van? ;D
Lényeg, ha van CD-d, és új verzió jön, új patch meg minden, nem kell kitörölnöd a régi játékodat!!!
Kezd?dhet a TFM412 részek beszerzése, aktiválása...aztán kergethetem a Zerókat Mig-21-el :P Remélem karácsonyra jön az F/A-18C...jó, az igazi az F-14 lenne. Emlékeztek a Végs? visszaszámlálás c. filmre??? 8)

Mopat

• member
« Reply #6 on: November 19, 2014, 03:25:45 AM »

Még egy kérdés! Van valakinek DBW 1.71 telepítve? Mert annó letöltöttem a DBW-t, csak nem telepítettem. Kellene bel?le pár sfs file, térképek, ahogy nézem. (Más nem, kicsomagolom a DBW-t egy üres mappába, és kiszedem bel?le a szükségeseket...)
up_maps01.sfs
up_maps02.sfs
up_maps03.sfs
up_maps04.sfs
up_maps05.sfs
updbw_mapex_01.sfs
updbw_mapex_02.sfs
updbw_mapex_03.sfs
updbw_mapex_04.sfs
updbw_mapex_05.sfs
updbw_mapex_06.sfs
updbw_mapex_07.sfs
updbw_mapex_08.sfs
up_textures01.sfs
up_textures02.sfs
up_objects01.sfs
up_objects02.sfs
up_objects03.sfs
up_objects04.sfs
Az  updbw file-ok azok, a sima up gondolom nagy ésszel az UP root könyvtárban van.
Segítséget el?re is köszönöm!

sniperton

• member
« Reply #7 on: November 19, 2014, 05:01:35 AM »

Telepítve most nincs, csak letöltve egy DBW_1.71_Superinstall, ami tömörítve 2,3 GB. A 8 db mapex fájl van a root-ban, valamint 94 további dbw_ kezdet? sfs fájl (3dfix, fx, ckpts, maps, objects, planes, stb; összesen kb 1 giga) a \SAS_DBW alkönyvtárban. Szerintem töltsd le újra, az a tuti.

Mopat

• member
« Reply #8 on: November 19, 2014, 11:40:11 PM »

Üdvözletem!
Nekem is már volt kicsomagolva superinstall DBW. Abban is megtaláltam végül. De, olvasgattam a TFM412 topicot. A 11.-ik oldalon egy srác adott egy linket a saját francia oldalához. Ott szépen összefoglalva, 5 v. 6 részben letölthet? ez a szükséges 19 file! Úgyhogy le is jöttek tegnap. Úgyhogy folytatódhat a TFM412 "magyar nyelv? telepítési blogja"... :D

Balaskov

• member
« Reply #9 on: November 21, 2014, 11:24:20 AM »

Üdv nektek.
Nekem is lenne egy kérdésem. Tudnátok ajánlani egy olyan mod-ot amivel egérrel tudok normálisan közelíteni,kihajolni stb. ami m?ködik 4.12.2 vel ? Illetve ti szoktatok egérrel játszani ??

sniperton

• member
« Reply #10 on: November 21, 2014, 01:51:28 PM »

Szia,

Ez nem mod kérdése, hanem vezérlés kérdése. Amit te akarsz, az a 6DoF ("six degrees of freedom"); azt most már mindegyik tudja:

forgatom a fejem jobbra/balra
forgatom a fejem fel/le
döntöm a fejem jobbra/balra
mozgatom e fejem el?re/hátra
mozgatom a fejem jobbra/balra
mozgatom a fejem le/föl

ez összesen 6 dimenzió, az egér meg csak egy kétdimenziós mutató eszköz...

Max annyit tudsz csinálni, hogy

egér jobb/bal gomb: mozgás jobbra/balra
egér jobb/bal mozgás: forgás jobb/bal
egér fel/le mozgás: forgás fel/le

De ezt meg alapból így csinálja, csak az "egér jobb/bal gomb"-ot kell valahogy megtanítani neki

Mopat

• member
« Reply #11 on: November 23, 2014, 08:03:48 AM »

Üdvözletem újfent!
Szóval: jsgmods-al aktiválva és siker!!!
Néhány személyes megjegyzésem azoknak, akik követni szeretnének:
Maga ez a mod határeset az UP, a DBW és a Modact között. Szóval, a gyors küldetésállító az az UP-féle, olyan tizenpár alap térképpel, nem a DBW hosszú változata. Viszont a teljes küldetés állítóhoz annyi térképet kapsz, hogy el se fér a képerny?n...
A 26-os csomagra(hangár19) vigyázzunk, mert a fórumon nem írják, hogy telepítése el?tt pár mappát távolítsunk el! A mod26-hoz való "documentation" viszont írja! Szintén a 32-es csomagnál a Fantom egyik mappáját kell eltávolítani, hogy új gépet kapjunk...Érdemes aktiválni a forgotten countries mod-ot is!(Ez alap a Modact5.30-hoz) Mert így van a vietnami/koreai jetekhez stb háború utáni felségjel. Maga az aktiválás id?. Sok id?. Van olyan csomag, amit egy perc alatt lerendez, van, ami 40 percig várakozik...Szóval türelem! Aki vietnami pluszokra vágyik:
SA-2 és Nike légvédelmi rakéta van, és ZSU-23-2 gépágyú is a TFM412-ben alapból! Meg légvédelmi rakétás Clemanceau anyahajó. Úgyhogy ezekhez ill? modokat próbálok most szerezni. Ilyen az 1960 mintájú Fletcher romboló, illetve van egy rakétás Tashkent is valahol...Átnézek az IL-2 free modding forumra is,(igaz, ezek most ellenséges viszonyban vannak?!!) ott van UH-1 helikopter-állítólag az UH-1D m?kszik 4.12.2 környezetben...illetve vietnami stílusú gyalogság, tankok. Illetve, itt meg van BTR-40 és 50.
Pages: [1] 2   Go Up

Page created in 0.044 seconds with 25 queries.