Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18 19 ... 21   Go Down

Author Topic: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)  (Read 94662 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

western0221

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6790
  • Live in Japan
    • IL-2 itaki blog
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #180 on: January 02, 2015, 09:39:20 AM »

Does anyone has noticed this glitch? When flying at low speed and altitude with gear and flaps extended, the plane can randomly roll left or right as if I'd pushed the stick.

how can we fix this problem?It suddenly rolls left as explained above...Should we avoid getting below aproxx. 280km/h ?

I know those bad , non-historical behavier , but.....
Now I have no idea.

I try landing many times but in that final stage I'm very very busy to control , so I cannot remember how much decrease its speed I could. I could look at the HUD Speedbar or cockpit Speedmeter only after succeeding landing or crashing.
But maybe 290km/h.


Now SAS's flightmodel professinals begin to discuss how to tune the flightmodels of modern Jets to make thier behavier more historical.
If we will get an answer, it may feed back to F-4.
Logged

Koty

  • Mr. MiG
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2274
  • It's a MiG!
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #181 on: January 02, 2015, 09:52:05 AM »

Same goes for the MiG-19 ;)
Logged
If I don't have to do it, I won't. If I have to do it, I'll make it quick.

gdbar

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #182 on: January 02, 2015, 10:27:38 AM »

Thanks for the answers.
Logged

spitfire-MKIX

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 252
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #183 on: January 03, 2015, 05:23:31 AM »

Yeah,I've noticed the same issue with F/A-18. It can randomly happen on takeoff or landing,resukting a crash in most of cases,especially at takeoff.  :(

And, to get back to the F-4,would it be possible to have a working radar scope now that we have the F/A-18 with a wonderfully working radar?  ;)
Logged
My config: Zalman Z11 case - Akasa VenomPower 550W - MSI Z77A-G43 Gaming - Intel Core i5-3570 @ 3.4 GHz overclocked @ 4.2 GHz - MSI Core Frozr L - 2*4 GB Kingston HyperX Fury DDR3-1600 Dual Channel + 4 GB Single Channel - MSI Gaming X GeForce GTX 1080 - 1 TB + 2 TB HDD.

western0221

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6790
  • Live in Japan
    • IL-2 itaki blog
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #184 on: January 03, 2015, 05:38:43 AM »

Yeah,I've noticed the same issue with F/A-18. It can randomly happen on takeoff or landing,resukting a crash in most of cases,especially at takeoff.  :(

Exactly F/A-18's flightmodel is one of main term of the discussion.


And, to get back to the F-4,would it be possible to have a working radar scope now that we have the F/A-18 with a wonderfully working radar?  ;)

I havn't got textbooks about the Radar equipped on F-4, what visual is indicated on the scope, etc.
If I can see it in a "Movie" like on YouTube, that may help us more than books.

But in my thought, F/A-18's radar screen is "Not Raw reflection of Radio waves" .... it's filtered and picked-up aircraft shadows from noises or clutters by wise computer, in the other hand 1960 time F-4's Radar scope may show only Raw reflection of Radio waves.
On F-4, pilots or WSOs may have to identify aircraft shadows as bright points by only 2 eyes from much noises/ clutters similar to aircraft shadows.

I think I can import the Radar function from F/A-18's cockpit into F-4, but it will be far from historical, too easy like an "OOPArt".
Logged

spitfire-MKIX

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 252
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #185 on: January 03, 2015, 06:24:41 AM »

No,I didn't mean to put the F/A-18 radar on the F-4,but since the coding has been created for the F/A-18's radar,I was thinking about re-using the same coding to make a working radar on the F-4.  ;)
Logged
My config: Zalman Z11 case - Akasa VenomPower 550W - MSI Z77A-G43 Gaming - Intel Core i5-3570 @ 3.4 GHz overclocked @ 4.2 GHz - MSI Core Frozr L - 2*4 GB Kingston HyperX Fury DDR3-1600 Dual Channel + 4 GB Single Channel - MSI Gaming X GeForce GTX 1080 - 1 TB + 2 TB HDD.

western0221

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6790
  • Live in Japan
    • IL-2 itaki blog
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #186 on: January 03, 2015, 06:31:57 AM »

No,I didn't mean to put the F/A-18 radar on the F-4,but since the coding has been created for the F/A-18's radar,I was thinking about re-using the same coding to make a working radar on the F-4.  ;)

Not thinking surely, but I feel the codes importable from F/A-18 into F-4 around Radar is about 40% or 30%.
Other 60% or 70% may need scratch to make classic CRT screen.
Logged

spitfire-MKIX

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 252
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #187 on: January 03, 2015, 06:44:17 AM »

Oh,OK. But we have a franken of the E-2C Hawkeye with a circular radar scope (on which you see targets around you from above) and I think the F-4 scope is similar,so you could take the scope from the E-2C and adapt it to the Phantom ;)
Logged
My config: Zalman Z11 case - Akasa VenomPower 550W - MSI Z77A-G43 Gaming - Intel Core i5-3570 @ 3.4 GHz overclocked @ 4.2 GHz - MSI Core Frozr L - 2*4 GB Kingston HyperX Fury DDR3-1600 Dual Channel + 4 GB Single Channel - MSI Gaming X GeForce GTX 1080 - 1 TB + 2 TB HDD.

S3231541

  • s3231541
  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2387
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #188 on: January 03, 2015, 06:52:51 AM »

Putting the Radar on F-4 was also part of my plan, I'll do it, and I know just how...  ;)
Logged

western0221

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6790
  • Live in Japan
    • IL-2 itaki blog
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #189 on: January 03, 2015, 07:47:07 AM »

WoW.

If S3 will touch again F-4, I have some requests about external 3D.
I also can them by myself but rebuilding all the smoothings after they are lost in importing deters me to begin.
Logged

spitfire-MKIX

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 252
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #190 on: January 03, 2015, 07:51:34 AM »

Yeah,awesome news here!! S-3, you rock!!  8)
Logged
My config: Zalman Z11 case - Akasa VenomPower 550W - MSI Z77A-G43 Gaming - Intel Core i5-3570 @ 3.4 GHz overclocked @ 4.2 GHz - MSI Core Frozr L - 2*4 GB Kingston HyperX Fury DDR3-1600 Dual Channel + 4 GB Single Channel - MSI Gaming X GeForce GTX 1080 - 1 TB + 2 TB HDD.

Koty

  • Mr. MiG
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2274
  • It's a MiG!
Re: F-4 PhantomII v1.40 with full-function cockpit (4.12.2)
« Reply #191 on: January 08, 2015, 11:45:40 AM »

to the unpredictable roll on landing - it appears at around 160 instrument knot speed when close to ground, with pull and having throttle up. Hope it helps
Logged
If I don't have to do it, I won't. If I have to do it, I'll make it quick.
Pages: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18 19 ... 21   Go Up
 

Page created in 0.079 seconds with 26 queries.