Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2] 3   Go Down

Author Topic: Bf109-esek gépágyúja  (Read 4564 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

panzer77

• member
Re: Bf109-esek gépágyúja
« Reply #12 on: April 14, 2014, 04:35:35 PM »

én a 109-est mindig kedveltem, a fókával azért szoktam repülni mert az nagyobb kihívás nekem. de lehet hogy én vagyok kétbalkezes.nem akarok repülési modellekbe belefolyni -hisz a topic más céllal nyílt- de tapasztaltam olyat hogy emelkedés közben gyorsult a la5fn és még sorolhatnám, ráadásul online voltunk.
amúgy elolvastam a linkedet köszönet érte. még valamit : Tobak Tibor azt mondta leszállni a 109-essel a világ legkönnyebb dolga volt. (átstartolást nem szerette, és a felszállást)

sniperton

• member
« Reply #13 on: April 14, 2014, 06:29:42 PM »

Ja, én is úgy vagyok vele, Messerrel valahogy "természetesebb", és ezért könnyebb repülni, mint Fókával, minden hibája ellenére valahogy "szerethet?bb", és amennyire utánaolvastam, ha egy pilóta egyszer hozzászokott a Messerhez, nagyon nem szívesen váltott át a Fókára, pedig abban volt t?zer? is, meg sebesség is. Valami olyasmi lehetett ez, mint az olaszoknál vagy a mieinknél a ragaszkodás a kétfedel?ekhez. Lehet, hogy lassú meg er?tlen, de legalább úgy repül, ahogy köll...
A kutya szerintem tényleg ott van elásva, hogy a szimuláció kb. 30%-ot hoz át a valóságból, amib?l néhány gép profitál, néhány gép meg nem, a legtöbbnél meg "is" a helyzet. A Yak-ban pl. állandóan kell gépészkedni, ha nem állítod a légcsavart, a h?t?t, ha nem trimmelsz állandóan, meghalsz, ezek az el?nyök a Messer javára csak félig jönnek ki, és akkor is csak "full real"-ban számít, hogy a Kommandogerät minden gépészkedést elintéz helyetted, úgyhogy neked tényleg csak a légiharcra kell koncentrálnod.

panzer77

• member
« Reply #14 on: April 15, 2014, 03:40:43 AM »

a gépágyúkról még néhány gondolat: realistic gunnery bekapcsolásakor a régi 3.03 il-2-ben a teljes l?szerkészletet rál?ttem egy vadászra és nem esett le. hozzátenném 30-as gépágyú volt. aztán 4.09 -ben már javult a helyzet de még mindig rossz volt a gépágyú hatásfoka. a kés?bbi verziókat nem ismerem.
kicsit nevetséges hogy különböz? modokkal kell tuningolni már az alapot is. valahogy Mekk Elek az ezermester jut eszembe err?l.

Royzewic

• 4.12.2
  • member
  • It's a thin line between cowardness and cleverness
« Reply #15 on: April 15, 2014, 06:00:55 AM »

patcheld fel 4.12.2-re, csak az Engine modot ne tedd fel, mert valami förtelem. a motor beindulás jóféle dolog, de könyörgöm ellenséges gépet messzerrel (összes l?szerb?l 70%-a talált!) akár 30-as akár + gunpodokkal, szinte semmi baja de amikor legyen egy mustang vagy p-47es, egy teljesen véletlen találatból szétkapja a motort, vagy ózonlyukat csap a szárnyba. De ha én sorozom telibe akár 3 másodpercig, akár többször is csak azért zuhannak le mert átesik. Hiába a tucatnyi 20mm-es találat, pár kis lyuk van a szárnyukon vagy a törzsön. Rendben van hogy a thunderbolt egy repül? tank, de könyörgöm azért mindennek tébolynak megvan a határa!

sniperton

• member
« Reply #16 on: April 15, 2014, 03:55:31 PM »

Én nem értem, ti mivel repültök? Csináltam most egy tesztet 4 db "baráti" Thunderbolttal, vagyis nem l?nek vissza és nem mászkálnak, csak felkínálják a seggüket. Az ember odamegy, és beléjük l?. Jó, nem mindig találja el, csak mondjuk 30-40%-ban. F4-essel repülve úgy, hogy csak az 1 db 20mm-est használom, egy tár elég mind a négyre, és a végén még marad is egy kevéske l?szer. E4-gyel már kicsit necces (els?re 3/4), de ott is azt látom, hogy ha egy 2 mp-es rövid sorozat legalább részben betalál, akkor a Jug-nak annyi. Mindkét tesztben azt láttam, hogy minden második gépet simán csak lelövöm (motorból füst, pilóta kiugrik, aztán a gép szépen ívben lezuhan), a többinél viszont szétrobban a kasztni, szóval hogy a 20mm-es gépágyúval 3-4 tiszta találat harmatot csinál még egy páncélozott elefántból is. Én az alap 4.12.2.-vel teszteltem, de szerintem a HSFX sem más. Viszont az is igaz, hogy mindig 200m-nél közelebbr?l engedtem csak el, bele a puhájába, a törzs farok el?tti részébe. Szóval ha nem esik le, akkor az szerintem azt jelenti, hogy az ágyúval nem is találtad el...
Csináltam róla ntrk-t, csak ide nem tudom feltölteni.

panzer77

• member
« Reply #17 on: April 15, 2014, 04:34:42 PM »

up 2.01  4.09 - ben úgy van ahogy leírtam csak én egy mod-ot használok ennek kiküszöbölésére. weapons mod  uf_josse készítette. nnna szóval azzal egész jó. de az igazi az hogy nem kapcsolom be a realistic gunnery pöcköt , igaz jóval kisebb  az íve de legalább hatásos. a kés?bbi patch-okat azért nem használom mert a G terheléseknél (választható opció)nagyon komoly hibákat mondtak nekem. igaz nem igaz nem tudom de a kedvem elvette.plusz az én kis modom se biztos hogy ott m?xik. szóval ez van.viszont van egy jó kis vidi a jútúbon ahogy egy 30-assal szétlövik egy spit farkát.kegyetlen......

sniperton

• member
« Reply #18 on: April 15, 2014, 05:36:36 PM »

Na figyusz, én nagyon szar lövész vagyok, ami azt jelenti, hogy éles légiharcban (ha nem l?nek le) 10-15% a találati arányom. Én csak azt mondom, hogy nem az ágyún múlik: ha 40-50%-nál lelövök egy tárral 4 Jug-ot, akkor éles légiharcban is megvan 1. Amúgy a tesztet folytattam Héjjával: er?s 2/4, vagyis még a vacak 2 nehézgéppuskával is le lehet l?ni 2 elefántot. Éles légiharcban persze nehezebb lövési pozícióba kerülni, viszont az esélyed is nagyobb arra, hogy nem csak az ülepébe trafálsz bele, hanem rögtön a motorba vagy a pilótába. Vagyis a feladat az, hogy ne l?j, amikor l?hetsz, hanem csak akkor l?j, amikor biztosan találsz. (Ez pont az ellentéte annak, amit US Navy pilótaként kéne tenned a japcsik ellen: ott van 6 nehézgéppuskád, és valamelyik csak eltalálja a papírból készült ellenfelet; "spray and pray", ahogy mondják.)

panzer77

• member
« Reply #19 on: April 16, 2014, 03:58:12 AM »

valamit félre értettél. nem a találatok hiányával van a gond.én egy kis moddal megoldottam a dolgot, de attól még az alap játék sajna hibás.   
hogy a kedélyek megnyugodjanak íme egy kis szórakozás:
(jó régi...)

sniperton

• member
« Reply #20 on: April 16, 2014, 04:44:03 AM »

Lehet, hogy nem ugyanazt a játékot játsszuk  :-[

Az UP 2.01 4.09-en egy 5 éves dolog, akkoriban többen is panaszkodtak a 20mm-esre. Ha van hely a vinyódon, szerintem tegyél fel egy 4.12.2-t (amire rámehet még egy HSFX vagy egy SAS Modact, ha nem elég, ami az alap játékban van). Ha másért nem is, de pl. az AI iszonyatosan sokat fejl?dött: nincs szeme hátra vagy lefelé, nem lát át a felh?kön, ugyanúgy beszürkül a húzott fordulókban, ugyanúgy túlmelegszik a motorja, és a rookie ugyanolyan csapnivalóan céloz, mint én, csak ? már 500 méterr?l ellövi az összes töltényét...

panzer77

• member
« Reply #21 on: April 17, 2014, 05:15:07 AM »

biztos jó. de vannak modok is ilyen ai-val. túlmelegedés, hátra nem teljesen lát. a túlhúzás a feketedés viszont nincs. azt nekem kellett kitalálni hogy legyen kiküszöbölve.na meg a felh?k. azt én is sajnálom hogy nincs.az alap játékban viszont jó hogy a kezd? ai teljesen más teljesítményt csihol ki a gépb?l.
még valamit: nem tudod mi volt az a balhé az SAS és az AAS között? nemrég olvastam a "másik" oldalon .
???? lehet hogy régi a dolog de én csak most olvastam.

Royzewic

• 4.12.2
  • member
  • It's a thin line between cowardness and cleverness
« Reply #22 on: April 17, 2014, 08:06:25 AM »

én nemtudtam kihámozni semmit értelmeset, annyira még nem vágom az angolt

Knochenlutscher

• Flying Ass Clown #10
  • Modder
  • member
  • aka Segfej
« Reply #23 on: May 10, 2014, 10:05:40 PM »

Ez hosszú, másik oldalon nem csak homályos, hanem igen nem érdekes kipiszkálni.
Mert még egy angol nem érti.
AAS régen AAA volt, ép akkor regisztráltam ott amikor már mindenki feszült volt.
A Me262 V-3nak nyomorék a kerek alvázlat, mert egy A-1A 1:1 kópia. Ezzen felkaptak az oroszok,
valamiért még ki is rugtak. Amikor AAS nek nevezzték újra beiratkoztam, azzóta az SAS1946
az lett ami az AAA régen volt, mielött én jutottam hozzájuk.

Az ágyú géppuska izé igen 1C-rendes IL-2 probléma, az UP3/4RC és DBW 1.71 új, telyessen feldolgozzot
hogyhívjákat képvisel. A 20mm-es probléma is fel lett dolgozzva, a tiszta Bf109nek ahogy mondták, nem csak ez a baj.
A különbség nagyon jó, annyira hogy többet nem merek rendes tiszta IL-2t játszanni, rá vagok szokva DBWhez,
még ha 4.99m lenne és kávét fözz nekem.

UP és DBW telyessen szétszedi IL-2t és rendessen visszarakja, hogy nem kevés a hiba, látszik
a csomag alapján a pdf-ekben/Read Meben.

Wiseman : "Did you speak the exact words?" Ash : "Look, maybe I didn't say every single little tiny syllable, no. But basically I said them, yeah."
Pages: 1 [2] 3   Go Up

Page created in 0.051 seconds with 27 queries.