Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2 3   Go Down

Author Topic: Bf109-esek gépágyúja  (Read 4565 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Royzewic

• 4.12.2
  • member
  • It's a thin line between cowardness and cleverness
Bf109-esek gépágyúja
« on: April 10, 2014, 11:15:21 AM »

Csak én érzem azt hogy a '109esek gépágyújának tüzelési sebessége mintha túl lassú lenne?
Vagy ehhez is van valami külön mod?

panzer77

• member
Re: Bf109-esek gépágyúja
« Reply #1 on: April 10, 2014, 03:57:35 PM »

nem csak a gépágyúval van gond a 109-eseknél.......

sniperton

• member
« Reply #2 on: April 10, 2014, 05:28:28 PM »

Melyikre gondolsz? A 30mm-es tényleg lassú, viszont az tényleg egy ágyú, egy találat bármit lepörköl az égr?l. A 15mm-es viszont olyan gyors, mint egy géppuska, az meg azért marha hatékony. Szóval szerintem ez szubjektív. Repülj egy kicsit Héjjával, utána minden Messerben Rambónak fogod érezni magad...  ;)
Én pl. elég sokat tolom '43 el?tti olasz meg orosz cuccokkal, azokhoz képest minden Messer egy vadállat.

Royzewic

• 4.12.2
  • member
« Reply #3 on: April 10, 2014, 09:04:47 PM »

a 20milisre céloztam, annál elég zavaró

sniperton

• member
« Reply #4 on: April 11, 2014, 03:42:48 AM »

http://en.wikipedia.org/wiki/MG_FF_cannon

Hát, az angol Hispano t?zgyorsasága 600-700 rpm volt, az orosz ShVAKé 700-800. Ezt csak a 15mm-es MG 151/15 közelítette meg (680-740). A németek a t?zgyorsaság helyett a lövedék rombolóerejét igyekeztek maximalizálni. A szárnygépágyú MG/FF t?zgyorsasága pl. csak 520-540 rpm volt, a 109 F és G szériában a légcsavaragyba beépített MG 151/20-é is "csak" 600-750. Ráadásul relatíve lassú volt a lövedék, meg hát egyetlen ágyú, szerintem azért t?nik a tüze zavaróan "ritkásnak".

A németek úgy használták, hogy a géppuskákkal "verettek", és amikor tuti volt a találat, rányomtak egy-egy rövid sorozatot az ágyúval. A game ezt elvileg lehet?vé teszi, de a legtöbb joy sajnos ergonómiailag nem úgy van kialakítva, hogy kényelmesen lehessen váltogatni a fegyvereket. Ez különösen a kés?bbi Messereknél idegesít?, mert a 30mm-es tényleg nem arra van kitalálva, hogy sorozatot l?jenek vele.

sniperton

• member
« Reply #5 on: April 11, 2014, 04:25:39 AM »

nem csak a gépágyúval van gond a 109-eseknél.......

Én a következ?kr?l tudok:

1) a Messer az egyik legrégebbi fejlesztés, a damage model ezért nagyon durván leegyszer?sít?: egyetlen géppuska-találat kinyiffanthatja a REVI-t vagy a komplett motort, ráadásul úgy keni tele a szélvéd?det olajjal, hogy kényszerleszállni sem esélyes (ilyenek sajnos vannak a game-ben, nézd csak meg, mit nyafognak az amcsik a Mustang hímestojás-jellege miatt).
2) a game nem modellezi a gépek mögötti légörvényeket, ezért a Messerrel dead six-r?l is elég pontosan lehet tüzelni, holott a valóságban ez szinte lehetetlen volt, mert a légörvények miatt mindig kinyílt valamelyik automatikus orrsegédszárny.
3) a game csak egyetlen tömegsúlyponttal kalkulál, a tömegsúlyponton kívüli parazita tömegekkel (szárnygépágyúk, Rüstsatz) nem. A valóságban sokkal trükkösebb volt ilyen cókmókkal repülni.
4) kevés géppel lehet olyan simán és szépen fel- és leszállni, mint a Messerrel, holott a gép pont ennek ellenkez?jér?l volt hírhedt.

Én az alap 4.12.2-r?l beszélek, amin a HSFX is alapul. Az, hogy egyes modok ebbe mit barkácslnak bele, az számomra követhetetlen.  :-\

Royzewic

• 4.12.2
  • member
« Reply #6 on: April 11, 2014, 07:54:05 AM »

de mégis, mikor tesztelés okból a földre soroztam vele, egy 1 mp-es sorozatot próbáltam, 2 lövedék repült ki, de mégis becsapódásnál olyan mintha legalább egy tucat kapja fel a port, de mégis ha repcsire lövök vagy akármilyen földi célpontra( teszem azt teherautó, vagy földön álló repül?gép), ez látszódik ugyan úgy de mégis azt a tényleges pár lövedéket "érzékeli" ha szabad igy kifejeznem magam.

sniperton

• member
« Reply #7 on: April 11, 2014, 08:29:43 AM »

Gondolom az van, hogy van egy matematikai/fizikai modell (ami nagyjából helyes, mert ezt a legkönnyebb javítani), és van ennek egy vizuális, ill. hangzó "megjelenítése", amelyek marha régiek, és amelyek (ezért vagy másért) nincsenek szinkronban az els?vel (vagy legalábbis sokkal sematikusabbak annál). Szóval a képerny?n nem a ténylegesen/virtuálisan kil?tt lövedékek becsapódását látod, hanem egy generális lövedékbecsapódást. Ugyanez van a damage model-lel: a game annyit tud, hogy a szárnyad kapott 3 találatot, és erre mutat neked egy (el?re megrajzolt) "sérült szárny" textúrát, amin mondjuk eleve 5 lyuk látható -- de azok is tökre másutt. Ugyanez a hanggal: a sebváltós kocsidat el tudod vezetni pusztán a motorhang alapján, hallod hol vonyít, hol b?g, hol kotyog és hol köhög, a szimulátort viszont nem, mert az 2 vagy 3 mp3 fájlból "keveri ki" az összes hanghatást.
Szóval id?nkét nagyobb a füstje, mint a lángja, néha meg fordítva, evvan.  :D

panzer77

• member
« Reply #8 on: April 11, 2014, 04:42:37 PM »

hali!
ami kimaradt az az hogy a rakéták elhasználása után is a " tömeg "ott marad és rontja a gép teljesítményét.
a teletankolt és az állig felfegyverzett gép súlya között is van  különbség. legalábbis amit én tolok abban van.
viszont én modokkal a légörvényeket letudom. hat órában tényleg dobál és l?ni is elég nehéz. a gépágyúk t?zgyorsasága tényleg problémás többször tapasztaltuk hogy egy jak sorozatán lehetetlen átrepülni találat nélkül ,fordítva viszont van hogy egyszer?en 'átsétál'. persze ez csak egy játék nem is veszem a szívemre. csak néha rontja a játék élvezetét.

sniperton

• member
« Reply #9 on: April 11, 2014, 05:10:01 PM »

Ja, tudom, mindegyikben van valami, amiért az ember eszi a kefét. Emlékszem, a Silent Hunter 3-ban két szorgos hét munkájával elküzdöttem magam '44-re a Typ XXIII-ig, ami elvileg szüret, mert már háború utáni technológia, csak hogy kiderüljön, valami sosem javított bug miatt a periszkópja akkora nyomot hagy a tommy-k radarján, mint egy felszínen haladó Typ IX...
Na mindegy, 2. vh-s vadászgépet vezetni olyan volt, mint ma egy Forma 1-es versenyautót, amib?l minden szimulátor csak 30%-ot modellez le, és az tökre esetleges, hogy éppen melyik 30%-ot. Mindenesetre ha a Messer miatt eszed a kefét, id?nkét szállj át egy Yak-1-esbe, utána rögtön vidámabb lesz az élet  ;)

panzer77

• member
« Reply #10 on: April 11, 2014, 05:32:40 PM »

én egyszer egy p-51-be szálltam át le is zuhantam......(persze bele buheráltam)..... illetve egy ju-87-tel légiharcoltam a haverom ellen poénból, ? egy fw190d9-essel jött. szoktunk sportszer?tlenek lenni az ai-val szemben ha esszük a kefét. akkor kitomboljuk magunkat .nna mindegy.

sniperton

• member
« Reply #11 on: April 13, 2014, 03:21:21 PM »

Amúgy, ha érdekel:

http://www.virtualpilots.fi/feature/articles/109myths/

Tök érdekes, hogy a finn pilóták, akik hozzá voltak szokva, hogy bármilyen sz@ar ládában túléljék a dolgot, olyan tulajdonságaiért dícsérik a Messert, ami mindenki más szemében maga volt a horror (pl. könny? felszállás és leszállás). Egy Reggiane vagy egy Curtiss Hawk után én ugyanezt mondom. Az oroszok meg nem értik, hogy miért gondolja bárki is, hogy a Messer nem volt fordulóharcra való. ?k azt látják, hogy horizontális harcban pariban van, vertikálisban viszont jobb, mint a hagyományosan fordulóharcra tervezett orosz gépek (legalábbis a La-széria el?ttiek). Nagyon érdekes, hogy a személyes benyomásokat mennyire meghatározzák a saját korábbi tapasztalatok. Ezért mondom, hogy ha igazán élvezni akarod a Messert, repülj el?ször más gépekkel. Egyrészt nagyon jó móka (persze inkább offline, mert amúgy szívás), másrészt nagyon tanulságos.

- What was it like to sit in the Messerschmitt after Curtiss and Fokker?
"Dunno... Felt like an airplane. It was faster."

Pages: [1] 2 3   Go Up

Page created in 0.054 seconds with 26 queries.