Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2 3 4 ... 11   Go Down

Author Topic: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024 *Updated*  (Read 28281 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SAS~Boomer

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 814
WWI Western Front map in 2048 HD and 1024 *Updated*
« on: April 26, 2013, 05:04:29 AM »

WWI Western Front Beta map in 2048 HD



Map Editors:
Asheshouse
EasyRider
UP_Boomer


Map scale 1.1
You must have the True textures HD Mod installed and working
http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,33239.msg357330.html#msg357330


WWI NML Trenches and BombCrater Textures by Max The Hitman

2048 Tree's by Uuflakke

Special thanks to Carsmasters for the HD experience

Some new 2048 textures, with some 1024 textures converted to 2048
Carsmasters CMR 2048 Textures used as a base


Thanks to everyone who has helped,or provided textures
SL textures are in use and were also converted to 2048


Thanks to 1C Maddox
Team Dadlilous
Ultrapack and SAS


Special thanks to all who have pitched in... helping to get WWI off the ground in IL-2...
From aircraft,ships,tanks,artillery,trains,vehicles,skins,objects,sounds and more...
Including the Java/code guys, that are always working behind the scene with there work basically going unnoticed


Map is Beta
some roads and railways still not hooked up,and the odd road/rail texture glitch here and there
some bridges are still missing
Airfields need thorough testing for spawn points,landing and parking aircraft etc.

Textureing is on going and will be updated, along with bug fixes
Airfield positions that are in place,will not change so missions being made will not be effected


Note*
Mission Builders,the whole map is actually an airfield
you can set take off points and landing points anywhere on the map
needs more thorough testing

If you want the aircraft to take off from an actual in game pre-made specific airfield,
place take-off/landing way-point close to the landing/take off point on the selected airfield
otherwise you may find yourself taking off from the edge of the field rather than at the end in the middle of the field

With the whole map being made into one large airfield,mission builder can create airfields anywhere they like... terrain permitting!
Just drop your waypoint wherever you want on the map and set for take off or landing


Zuti's Friction Mod is incorporated into DBW 1916
Therefore the surface friction on the map has been set the same all over the map including the airfields
So it will be the same and just as rough taking off and landing anywhere on the map ,not just the airfields

All Thanks to Zuti ,for another incredible Mod.... The "Grass Friction Mod"


Thanks,hope you enjoy it
EasyRider/UP_Boomer



You need all four downloads for the 2048 HD Version
WWI Western Front in HD 2048
http://www.mediafire.com/download.php?g4mycxq1axzvr51

WWI WF HD 2048 textures 1
http://www.mediafire.com/download.php?nysl5s0x7sm0da7

WWI WF HD 2048 textures 2
http://www.mediafire.com/download.php?91zfu829fw6ceaa

WWI WF HD 2048 textures 3
http://www.mediafire.com/download.php?6i89qw09trf2j8c


For those that do not run the HD Mod
WWI Western Front in 1024>

http://www.mediafire.com/download.php?1g3cz5o4n33y5o1

Install>
#DBW1916/MapMods/maps

all.ini info for 2048 HD version>
WWI_WesternFrontHD WWI_WesternFront_UPB/WWI_HD_load.ini

all.ini info for 1024 version>
WWI_WesternFront1024 WWI_WesternFront_UPB/WWI1024_load.ini


The First Name in the all.ini string does not matter and can be edited for anything you want!
Just in case you would like to remove the HD or 1024 that is at the end of the FMB map name

example>
WWI_WesternFrontHD WWI_WesternFront_UPB/WWI_HD_load.ini
WWI_WesternFront WWI_WesternFront_UPB/WWI_HD_load.ini

WWI_WesternFront1024 WWI_WesternFront_UPB/WWI1024_load.ini
WWI_WesternFront WWI_WesternFront_UPB/WWI1024_load.ini


Please post any bugs or suggestions,
the map is extremely large and I am at the point where the bugs are getting hard for me to search for to fix
please post map co-ordinates to locate bugs
 
Cheers


***************************************************************************************************************************************


Map has been updated May 04 2013
reported issues have all hopefully been addressed
Thanks to Gunny and Pippin for support 

Western Front HD Patch - 64 mb
http://www.mediafire.com/download.php?is8msvl5e95cv12

Western Front 1024 Patch - 21mb
http://www.mediafire.com/download.php?onhccsf044d1kqh

Updated Shoreline,Rock and lowland textures
map_t,map_h and load.ini

You may cut and paste,allowing to overwrite

Known issues;
Boulogne roads,rails and bridges are under construction do to hilly terrain etc. so roads/rails and bridges have been difficult
I've straightened out the railway along the river and have started getting the roads off the high hills to run around them on the flat along the river
once roads and rails are fixed I will lay in the bridges in that area

Do to continued texturing,and swapping textures in the load.ini there has been some lowland field textures entering the odd town or village,
so there are spots where it looks like the texture of the town or village was lost I am letting it go for now do to continuing with a lot of texturing,I will correct everything as I go,as well with continued texturing there may be 3d tree problems creeping in elsewhere on the map on rivers

All roads and railways are slowly being straightened out, trying to get rid of the zig-zag as best I can,
most are hooked up now I believe although some railways are not suppose to connect so they have been left as they were
crossing,bridges etc are remaining the same,it is in between them that I am trying to make look better visually the way they run
so should not change any missions being made

Do to this the FMB map and the odd road or railway may not align perfectly no longer,
once I work on the roads and railways more, I will issue a new FMB map with accurate roads/railways again

Next patch will address these known issues above and I will try and fix all issues reported,
please report any issues with map coordinates,thank you


Here are a two very basic Red QMB missions for anyone that wants them
http://www.mediafire.com/?33pv82faihau3bw
Logged

SAS~Boomer

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 814
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #1 on: April 26, 2013, 05:06:02 AM »

Screenshots by Bravo,
thank you for the help Beta testing the downloads and map with me Bravo,and for all your Screenshots  ;)

Over top of Vimy


Dunkirk


On patrol near Lens


Random bomb craters near Flanders


Landing at Arras


Camel scramble...


Looking for trouble!


Checking his six


The great escape...


Low pass...


Light her up!

Logged

alotef

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 667
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #2 on: April 26, 2013, 08:45:53 AM »

Wow  ???
 8)
Could I see a screenshot of no man's land? Pretty please?  ;D
~Mike
Logged

SAS~Boomer

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 814
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #3 on: April 26, 2013, 08:54:19 AM »

From the Screenshot thread,and this would be in 1024 ,
I also sent Istvan the 1024 Beta map to check out before posting the map    ;)

Other than NML and the trenches,there are random bomb craters spread throughout the map,on field textures and in the forests 





Also shows the awesome new frontline textures of the upcoming 'WW1 West Front Full' map (by UP~Boomer).
Logged

alotef

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 667
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #4 on: April 26, 2013, 09:00:36 AM »

Oooh, looks just like the moon.  8)
Well done to everyone involved, you've made me a very happy boy.
~Mike
Logged

Batbomb

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 887
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #5 on: April 26, 2013, 09:25:27 AM »

MAGNIFICENT!!!!! Wonderful!!!! 8)
Logged

Crasher

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 89
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #6 on: April 26, 2013, 09:44:44 AM »

Just a quick one were do I put the entry all ini info for 2048 HD version.

I have put the entry "WWI_WesternFront WWI_WesternFront_UPB/WWI_HD_load.ini" - in BBW_1916/MAPMODS/MAPS/all  I put it at the bottom of the all file and saved the file, but nothing is showing up in the quick mission what should the map name be in quick mission.?
Logged

BravoFxTrt

  • "BIGFOOT"
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 13443
  • Flying Ass Clown #13
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #7 on: April 26, 2013, 09:48:52 AM »

Miket140, there is no Quick Mission for QMB, you must open your FMB to select the Map and create your own Mission.
Logged
MSI R9 280X 6GB x2/Crossfire /ASUS M5A99FX PRO R2.0 Mobo/AMD FX 4170 Bulldozer 4core CPU/RAM Kingston HyperX FURY 16GB/ Corsair RM 1000WATT PSU/Windows 10 Enterprise 64bit

SAS~Boomer

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 814
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #8 on: April 26, 2013, 10:03:26 AM »

A few random tree objects have been reported on airfields
one set of trees is  on an airfield West of Arras

I've been dealing with numerous actors.statics to work on this map
and I believe when merging them I may have contaminated a few airfields with random tree objects here and there from airfieldactors.static

remember,you can set take off and landing waypoints Anywhere on the map
so when finding issues like these simply move your take off position for now until I do my first update  :D

You ,as a mission builder
can lay down a take off or landing waypoint, anywhere on the map   ;)

Thanks Gunny for the report  ;D

ps:
I have found where the random tree objects come from
there all removed and I will issue a new actors.static once a few days have passed, giving time for any other small object bugs to come out
Logged

Blindowl

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 196
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #9 on: April 26, 2013, 10:06:41 PM »

My map won't load in FMB says java isn't right and eveything else reads a zero but the map name does show up in the FMB. When I compared file folders with this new one I noticed that the "texts" file is empty on the WesternFrontHD map while all the others have a number and a name in them, could this be the problem?
Logged

agracier

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2834
    • The Great War in a Different Light
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #10 on: April 27, 2013, 12:25:18 AM »

My map won't load in FMB says java isn't right and eveything else reads a zero but the map name does show up in the FMB. When I compared file folders with this new one I noticed that the "texts" file is empty on the WesternFrontHD map while all the others have a number and a name in them, could this be the problem?

Text files in a map can contain anything at all or nothing or be interchanged amongst maps - as long as one is present in the map folder, it doesn't matter what they contain. So in brief, a texts file cannot be the cause of a map not loading.

Logged

panzerkeil

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 216
  • Woof!
Re: WWI Western Front map in 2048 HD and 1024
« Reply #11 on: April 27, 2013, 02:00:46 AM »

I tried to download this secveral times, but every time when I try to open the files I get:  "can not open xx as an archive"   :'(
I have the most recent version of 7-zip.. What could be wrong?
Logged
Pages: [1] 2 3 4 ... 11   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 27 queries.