Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Down

Author Topic: TIGER33 Flyby MAP-FIX  (Read 27237 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6652
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #48 on: September 28, 2012, 10:44:22 AM »

The fix is needed only on maps with Water0   = water/waterice.tga
becasuse for some reason flyby only works if the map got the line
WaterNoiseAnimStart = Water/Animated/WaterNoise00.tga
which means fluid water but obliviously the frozen water maps like ardennes or moscow dont have this line.
Anyway the black rivers are black because you need water/water.tga in the load.ini, instead you probably got water/waterice.tga,
plus in this section [WATER] Water    = water/Waterice.tga needs to be changed too.
Then you'll have minus ten degrees with proper fluid water I think.


thefruitbat

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 334
  • http://dangerdogz.com
    • Dangerdogz
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #49 on: September 28, 2012, 10:48:05 AM »

The fix is needed only on maps with Water0   = water/waterice.tga
becasuse for some reason flyby only works if the map got the line
WaterNoiseAnimStart = Water/Animated/WaterNoise00.tga
which means fluid water but obliviously the frozen water maps like ardennes or moscow dont have this line.
Anyway the black rivers are black because you need water/water.tga in the load.ini, instead you probably got water/waterice.tga,
plus in this section [WATER] Water    = water/Waterice.tga needs to be changed too.
Then you'll have minus ten degrees with proper fluid water I think.


thanks alot VP, will try that:)
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6652
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #50 on: September 28, 2012, 12:13:40 PM »

you can try another thing although it not worked for everyone ( I forgot about it before)

open the problematic maps load ini and add this line in red to the appendix section/ change nothing else

[APPENDIX]
  HighClouds  = Clouds256.tga
  HighCloudsNoise  = CloudsNoise.tga
//  CloudsMap  = CloudMap4x4km.tga
  Moon = Moon\Moon0000.tga
  ShadeNoise = land/SnowNoise2.tga
  WaterNoise = land/SnowNoise.tga
  WaterNoiseAnimStart = Water/Animated/WaterNoisex00.tga
  ForestNoise= forest/winter/ListForestNoise.tga
  BeachFoam  = water/Foam.tga
  BeachSurf  = water/BeachSurf.tga
  BeachLand  = water/Snow1.tga

_______________________________

Btw what modpack are you using?

thefruitbat

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 334
  • http://dangerdogz.com
    • Dangerdogz
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #51 on: September 28, 2012, 12:38:14 PM »

HSFX 6
Logged

thefruitbat

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 334
  • http://dangerdogz.com
    • Dangerdogz
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #52 on: September 28, 2012, 03:53:47 PM »

you can try another thing although it not worked for everyone ( I forgot about it before)

open the problematic maps load ini and add this line in red to the appendix section/ change nothing else

[APPENDIX]
  HighClouds  = Clouds256.tga
  HighCloudsNoise  = CloudsNoise.tga
//  CloudsMap  = CloudMap4x4km.tga
  Moon = Moon\Moon0000.tga
  ShadeNoise = land/SnowNoise2.tga
  WaterNoise = land/SnowNoise.tga
  WaterNoiseAnimStart = Water/Animated/WaterNoisex00.tga
  ForestNoise= forest/winter/ListForestNoise.tga
  BeachFoam  = water/Foam.tga
  BeachSurf  = water/BeachSurf.tga
  BeachLand  = water/Snow1.tga

_______________________________

Btw what modpack are you using?

Thanks a lot VP, that has worked on the map i've tried it on (moscow), much appreciated.

will go through and change the rest tomorrow, and hope for the best!

cheers fb.
Logged

conikafik

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #53 on: October 02, 2012, 03:02:29 PM »

Hey guys !
Sorry if for my first post here I'm asking a completely dumb question but I can't sort this out.
I'm trying to make this work on my HSFX 6.0.15 installation and I can't.
unpacked the mod in the folder and import it via JSGME.
Tried to activate it through JSGME on Moscow Winter map in QMB -> no flyby sounds.
I've got the #DBW folder in the main IL2 folder.
Is this mod compatible with HSFX ? And if yes please help me I'm almost desperate  :)
Thanks for your help.
Logged

conikafik

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #54 on: October 06, 2012, 11:19:23 AM »

Ok now I'm completely desperate  :'(
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6652
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #55 on: October 06, 2012, 12:10:50 PM »

I'm sorry about that, but I got no clue about HSFX.
One thing is sure though, it wont like your #DBW folder. ;)

thefruitbat

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 334
  • http://dangerdogz.com
    • Dangerdogz
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #56 on: October 06, 2012, 12:38:25 PM »

Rename the '#DBW' folder 'mods' for a start.

Then it will work.

However, this fix is not in any means perfect imo, because it changes the temps of all the maps, this means its no good if you fly online, and it will also change the overheat parameters as well.

Logged

conikafik

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #57 on: October 07, 2012, 01:19:19 PM »

Well thanks so much thefruitbat, it works ! :)
Well noted for the online trouble with this fix, will take care of it.

Vpmedia, I take the opportunity of your answer to thank you for all the wonderful skins you make, can't imagine to go flying without one of your marvellous paintings on my plane !
Logged

ElmarBoehl

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 50
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #58 on: December 06, 2012, 08:29:50 AM »

TIGER33 Flyby MAP-FIX

MOD for Dark Blue World 1.71 - can be setup for other versions, take a look!

Tiger33's beautiful sound mod has one issue at present: There are no flyby sounds over several of the original winter maps.

SOLVED!

by: RDDR and Monty27

Installing a repainted Winter Stalingrad (Winter) Map as a replacement for the default Stalingrad (Winter) maps RESTORED the Tiger33 flyby sounds to this map.  It now works in QMB, FMB, DGEN campaigns and everywhere else.

Using the same principles we then put together a solution for the other three maps and can confirm that the original loss of flyby sound is not due to Tiger33's mod but is a MAP issue.  Our idea was that the original winter maps, being quite an old part of the original game, contained some coded obstacle preventing the new flyby sounds from working properly.

As vpmedia later said this is mainly due to the missing load entry:

  WaterNoise = water/WaterNoise.tga
  WaterNoiseAnimStart = Water/Animated/WaterNoise00.tga

Thanks to epervier for pointing out that Ardennes Winter was also an issue. 

UPDATE - MORE MAPS FIXED

Winter maps now fixed are:

Ardennes
Balaton
Bessarabia
Finsgulf
Moscow
Stalingrad
Westfront40

Empty1a_winter
Empty1b_winter
Empty2a_winter
Empty2b_winter

Kt_Karelia
Kt_Svir
Kt_Syvari
Kt_Viipuri


If you have Tiger33s sounds installed and want to fly over these maps with the full gorgeously rich and loud Tiger33 flyby sounds, we offer this fix as an easy to install JSGME addon -

#DBW_MOD_Maps_TIGER_FIX_FINAL
http://www.mediafire.com/?5m6tna8od8mibl1



You mean I have to fill in  WaterNoise = water/WaterNoise.tga
  WaterNoiseAnimStart = Water/Animated/WaterNoise00.tga

in each particular map load.ini ?

and by the way do I activate with the JSMG activator?
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6652
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: TIGER33 Flyby MAP-FIX
« Reply #59 on: December 06, 2012, 08:48:55 AM »

You can add those lines manually if its easier for you but the mediafire link is for a jsgme addon which spares you the work.
Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Up
 

Page created in 0.065 seconds with 25 queries.