Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 9   Go Down

Author Topic: Clouds big 2.1a  (Read 42637 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

farang65

  • never two weeks, two months, two years, two decades
  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2770
  • Terror Over The Top End
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #12 on: September 09, 2011, 07:05:58 AM »

Hi Manish,

The clouds look very cool  :D ;D ;)

Seems they work well in DBW from other posts

Looking forward to try out this week end.   ;D :D

Hey Leone very cool storm front   ;D

Cheers Kirby
Logged

MANYSH

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 381
  • Shit happend !
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #13 on: September 09, 2011, 07:37:40 AM »

Hi guys

I think I solved the problem with widescreen. I come with simple idea, to use mulilayer clouds, and it seems working well .
basic, first layer of clouds (512) are drawn to the end of visibility distance, and second layer (small 256 clouds) on the edge visibility distance. That may reduce FPS ( I have not tested yet ) but i don't thing is bad, my sigle core AMD 3500+ can handle, so your modern PC will be ok with this :) I do not see any triangles, except for small problems.
Now, i don't have time to test with all resolutions, i will leave this for you guys

1920X1080


Uploaded with ImageShack.us

This screen show small issues which you may see sometimes.


Uploaded with ImageShack.us


Constantly working to make it look better, but i need rest :) so i edit first post, you will find download to version V2 :)

Enjoy

BTW
if you find any problems, or bug  please report:
-Resolutions
-Time
-season
-Graphics card ... NVIDA / ATI  ( it look like ATI cards don't have this problem )

Logged

LuseKofte

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6853
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #14 on: September 09, 2011, 09:27:32 AM »

I got nvidia and DBW cant see anything wrong, but then clouds is not a thing we are used too in this game lately. In early IL2 it was terrible to fly in rain and storm why have we lost that oppurtunety lately
Logged

Korrigan

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 713
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #15 on: September 09, 2011, 10:39:18 AM »

Hi Manysh,
Again, you're doing a very interesting job with clouds. Here is what I have with version 2:

DBW 1.6, Prokhorovka map, time 12:00, weather blind, clouds height 2000m, resolution 1600x900 ("Ecran wide" activated), GC Nvidia GT240M, all settings maxed up in conf.ini AFAIK. I have checked that no other cloud mod is activated (I love playing with clouds  :D), maybe the problem is on my side with my GC configuration ?
Logged

SAS~Malone

  • flying as #46 with the FAC
  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 14557
  • proud member of that 'other' site
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #16 on: September 09, 2011, 11:32:34 AM »













                                           8) 8)
Logged
.....taking fun seriously since 1968.....  8)

Knochenlutscher

  • "Klaatu... verata... n... Necktie. Nectar. Nickel. Noodle."
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2312
  • aka Segfej
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #17 on: September 09, 2011, 12:34:12 PM »

Evening, for that colour, Ok, thanks for the hint.
Test: Donbass, alt 5000m/Clodsheight 1750, hazy and bad, no probs here, no squares or strange stuff, it's sth. different from
your previous version, clouds are really bigger now.

As far as I switch to blind I get the squares as Korrigan, under blind I feel how it should look like, contrast is OK. Unfortunately Rain or Thunderstorm multiples the amount of squares of clouds and lessens the contrast between the dark and bright clouds too. The dark is very thick, plain, squared and like running thru chinese paper.

Did a second test on Crimea Mud?, same results for bad/hazy=excellent, blind=squares on top, rain/thunder not good.

NVIDIA GTS 450, CloudsType=1, I suppose it's my GC configuration too,
using Nvidia Inspector instead Nhancer.
I love playing with clouds too, recently threw Flushys over board, was a bit sad, well let's see.

No other fx Mod, curious Benders Environment is working flawless, in Big, tried even Huge, with no squares, strutters.
Logged
Wiseman: Did you speak the exact words? Ash: Look, maybe I didn't say every single little tiny syllable, no. But basically I said them, yeah.

MANYSH

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 381
  • Shit happend !
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #18 on: September 09, 2011, 12:56:54 PM »

Hi Manysh,
Again, you're doing a very interesting job with clouds. Here is what I have with version 2:

DBW 1.6, Prokhorovka map, time 12:00, weather blind, clouds height 2000m, resolution 1600x900 ("Ecran wide" activated), GC Nvidia GT240M, all settings maxed up in conf.ini AFAIK. I have checked that no other cloud mod is activated (I love playing with clouds  :D), maybe the problem is on my side with my GC configuration ?

hmm ... i will check this on my PC later, but can you deactivated Ecran wide mod, and set up Widescreen manualy in config ?
Evening, for that colour, Ok, thanks for the hint.
My specs are testing Clouds to heart: most 12:00, alt. 5000m, Blind, etc., most on Berlin Summer,
NVIDIA GTS 450, CloudsType=1, I suppose it's my GC configuration too,
using Nvidia Inspector instead Nhancer.
I love playing with clouds too, recently threw Flushys over board, was a bit sad, well let's see.
Will grab your latest and test on more Maps

you have the same ?

can you try this settings, and remove your CloudsType=1 or whatever it is ? :)

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=4
Effects=1
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0
Logged

PA_Willy

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 756
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #19 on: September 09, 2011, 01:09:34 PM »

I see squares and triangles in 2nd version too. 2560*1600 but using Santobr FOV mod. Nvidia GTX295 on W7 64bits. I don't have this problem with Flushys cloud mod, or Bee cloud mod.

But, I see the same problem with Benders cloud mod and yours.

Thanks.
Logged

MANYSH

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 381
  • Shit happend !
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #20 on: September 09, 2011, 01:15:25 PM »

can you make screenshot in this resolution and post as thumb

thanks
Logged

Knochenlutscher

  • "Klaatu... verata... n... Necktie. Nectar. Nickel. Noodle."
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2312
  • aka Segfej
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #21 on: September 09, 2011, 01:33:39 PM »

If I deactivate TexCompress and set up things higher, I can't run CTD free.
But will try and see how it works.

BTW. This is what I was using, a not so high setting, but still enough. Very stable for me.
Code: [Select]
[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=2
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=0
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=0
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=2
LandDetails=2

LandGeom=3
TexLarge=1
TexLandQual=2
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=1
Effects=1
ForceShaders1x=0
Logged
Wiseman: Did you speak the exact words? Ash: Look, maybe I didn't say every single little tiny syllable, no. But basically I said them, yeah.

santobr

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1349
  • Senta a Pua!
    • F
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #22 on: September 09, 2011, 01:41:43 PM »

FOV mod?! ???
It is not mine. :D



santobr.
Logged

Korrigan

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 713
Re: Clouds big ( work in progres )
« Reply #23 on: September 09, 2011, 01:42:37 PM »

Thanks for your answer. I've deactivated Ecran wide and tested your conf.ini settings without success.
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 9   Go Up
 

Page created in 0.015 seconds with 26 queries.