Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2 3 4 ... 8   Go Down

Author Topic: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2  (Read 65440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SAS~CirX

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 4835
  • No Zips, Only Buttons
Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« on: October 19, 2009, 12:26:15 PM »



Download Ecran Wide 2 by Josse & CirX

This makes your loadscreen and game gui wide screen compatible. It also fixes the map position for widescreen users, and adresses a number of other issues.

This is based on Josse's original Ecran Wide Mod. This version combines that with a font-resize (i include some notes in the font files from Bee's font mod, which was very helpfull), and fixes the button stretch of the main interface buttons. it also provides load and main gui background images that are proportionally compresssed and removes the frame options of the original mod for a standard option. It also includes the simple smaller map icons originally done by the Fly_zo, and lastly has a mod in that reduced the audio volume of those gui "clicks".

This is made for widescreen users. Normal screen users will get NO benifit from it.



I tested it for my screen , which is a 22inch, set to 1680 x 1050. So that is the only rez I will qualify this for, but it would be interesting to hear if it works on others.

For guys who do not want or need the little frame around the map in the game, download Ecran Wide 2 no-map-frame patch

note: This mod is already contained in UP2.01

Enjoy!

S!
CirX & Josse


Notes:

to play missions in widescreen, you must manualy make the changes in your conf ini. I myself play at 1680 x 1050 (16:9)

you will know this mod is also working, when your loadup screen is also widescreen, and you are able to move your map in flight right to the edges. Tip: By clicking with both mouse buttons down on the map, you can move it to wherever on the screen you like, and it will remember that position.

my conf ini reads so (this is just an example, your may differ):

Code: [Select]
[window]
width=1680
height=1050
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=0
SaveAspect=0
Use3Renders=0

here is an example from another user:

Code: [Select]
[window]
width=1920
height=1080
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=0

Logged

Flanker35M

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 197
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #1 on: October 24, 2009, 04:27:42 PM »

S!

 Works like a charm, no more black bands on screen! Thank you very much! Resolution I use is 1920x1200.
Logged

Korrigan

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 708
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #2 on: October 25, 2009, 05:33:44 AM »

Works perfectly on my 1440x900 laptop, thank you Josse and CirX !

Philippe
Logged

pierre1946

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 150
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #3 on: October 25, 2009, 08:41:10 AM »

Thank you!!! A must have for all widescreen users!


1920X1200. Everything where it belongs. Map with small frame, a little smaller, smaller icons; speedbar in the left corner.



Logged

ol' Navy

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 582
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #4 on: October 25, 2009, 01:28:11 PM »

If I wanted to change the splashscreen (I don't) would I have to do the following?

"......background.tga. just remove it and its accompanieng .mat file"

Reason I ask, sometime ago I downloaded from AAA a variety of spashscreens and the download was just comprised of background.tga files, no .mat files.  If in the future I decide to change the splashscreen, would I just copy the new .tga file in?  And, would doing so change any of the other screens (briefing, etc)?  Everything looks really good with this mod, but I was just kinda curious.

Thank you.

Logged

SAS~CirX

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 4835
  • No Zips, Only Buttons
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #5 on: October 25, 2009, 03:28:11 PM »

If I wanted to change the splashscreen (I don't) would I have to do the following?

"......background.tga. just remove it and its accompanieng .mat file"

Reason I ask, sometime ago I downloaded from AAA a variety of spashscreens and the download was just comprised of background.tga files, no .mat files.  If in the future I decide to change the splashscreen, would I just copy the new .tga file in?  And, would doing so change any of the other screens (briefing, etc)?  Everything looks really good with this mod, but I was just kinda curious.

Thank you.

yes. All background files in the game are called the same, but they live in different areas.Like, the loadscreen lives where I mentioned, but the main background screen lives in missions/

Specific other background TGa's live in your other campaign and missions fodler. Do a search for them. And you dont have to replace the .mat file, just the tga. Make sure it has the same dimetions, and it must be slightly compressed from the sides...you will see.
Logged

zaelu

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #6 on: October 27, 2009, 01:43:00 PM »

Any chance for an original airfield icon please? Aaa... help?
Logged

SAS~CirX

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 4835
  • No Zips, Only Buttons
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #7 on: October 27, 2009, 02:23:23 PM »

Zaelu, the airfield icon you see IS the original. IF you want a smaller one, here it is, it goes into the icons folder in the mod.
Logged

McWolf

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 67
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #8 on: October 29, 2009, 08:15:13 AM »

 ;D This is mine, make all icon translucence, also small tuning on several TGA, make it more clear. resize plane size, make it smaller, others keep same as CirX‘s, for 22' that looks fine.
Logged

David Baxter

  • Facetious Extraordinaire
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #9 on: October 30, 2009, 08:07:11 PM »

Every once in awhile a Mod comes along which really changes the game for the good - this is one of 'em 8) 8) 8) 8)
Logged

Dustydog

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #10 on: December 20, 2009, 06:33:26 PM »

One of the best mods ever....Thanks! ;D
Logged

3dwa21

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 60
Re: Ecran-Wide 2 ~ WideScreen Support for Il2
« Reply #11 on: May 14, 2010, 09:35:15 AM »

I've got a problem:

When i'm flying and open the map there is only a grey window.

any solutions??

3dwa21
Logged
Pages: [1] 2 3 4 ... 8   Go Up
 

Page created in 0.016 seconds with 27 queries.