Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Re-shade problem  (Read 357 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

edc1

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 196
Re-shade problem
« on: June 26, 2020, 08:37:11 AM »

Hi all
Installed reShade 4.7.0 with sweet fx
seems to be working ok so far but how do you
get rid of the black reshade banner at the top of the
screen when running IL2 -Bat
tried all sorts  (tab&CTRL to change things )but nothing seems to delete it
Cheers edc1
Logged

edc1

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 196
Re: Re-shade problem
« Reply #1 on: June 26, 2020, 08:43:47 AM »

Hi all
Sorted removed opengl32.dll as mike replied to someone else
in february this year
thanks edc1
Logged

Gattobuono

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 47
Re: Re-shade problem
« Reply #2 on: June 27, 2020, 04:28:17 AM »

You do realise that if you remove the opengl32.dll reshade will no longer function, right?
Logged

edc1

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 196
Re: Re-shade problem
« Reply #3 on: June 27, 2020, 04:42:35 AM »

Hi Gattobuono,
No I didnt know that
I just assumed that when you removed the .dll
that it just removed the back heading.
thanks I'll reinstall and try to work out how to remove the black setting
bar fr0m within the program
Cheers for the info
Wondered why i could not notice any improvement
Logged

Gattobuono

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 47
Re: Re-shade problem
« Reply #4 on: June 27, 2020, 11:43:07 AM »

You're welcome. Let me know how you get on. :)

A couple of my screens from the current preset I'm working on:






Logged

edc1

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 196
Re: Re-shade problem
« Reply #5 on: June 27, 2020, 03:43:41 PM »

Hi Gattobuono,
Many thanks  can you tell me  which
version you are using in IL2 1946 Bat
I downloaded ver 4.7 not sure if its the right one to use
Cheers edc1
Logged

WxTech

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1778
Re: Re-shade problem
« Reply #6 on: June 29, 2020, 03:33:45 PM »

I just installed the latest Reshade. It was all pretty painless. The grey bar at screen top remained in place only until I selected to view the tutorial on my first running. I tried some effects out, selected one I liked, and thereafter the grey bar is visible only during the start of the game startup process; it goes away by the time the main screen is displayed.

I don't see how this should be any different with whatever version of Il-2 one is running... I'm at 4.12.2 modact 5.3.

I stayed with the default HOME key to toggle on and off the Reshade UI, and set END as the key to toggle on and off the effect (or group of effects) in real time while playing.
Logged

Gattobuono

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 47
Re: Re-shade problem
« Reply #7 on: June 30, 2020, 10:22:18 AM »

Hi Gattobuono,
Many thanks  can you tell me  which
version you are using in IL2 1946 Bat
I downloaded ver 4.7 not sure if its the right one to use
Cheers edc1

Ciao, sorry for the late reply.
I'm using reshade 4.6.1. I don't run Bat, just my own modded version of IL2 with mostly VP Media mods and a few tweaks.
I agree with WxTech about the grey bar at the top. It should go away once you've set things up. Personally I use F12 as my on/off key.

My main focus with Reshade is in trying to improve the default murky looking sky, which has way too much magenta hue and lacks in depth, and to get rid of the vanilla
dusty, washed out look of just about everything else.

My latest default:

Before
 


After



Hope it works out for you, it really is worth it, and the fps hit is minimal. :)
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 27 queries.