Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 11   Go Down

Author Topic: MissionProCombo PLUS v2.2  (Read 35289 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2784
Re: Mission Pro Combo PLUS v1.5
« Reply #48 on: February 18, 2020, 01:08:04 AM »

You will have to bear with me a little longer PO_MAK. v1.6 temporally removed a feature that is being reinstated in v1.7. We will skip the v1.6 standalone release and go with v1.7. Rest assured it will be published. Enjoy v1.5 in the meantime.
Logged
NG-HUD v3.6.1 | NG-MAP v3.2 | NG-CAM v2.0 | NG-PAL v1.2: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2784
Re: MissionProCombo PLUS v1.7 ~ NEW VERSION ~
« Reply #49 on: March 04, 2020, 04:07:56 AM »


Mission Pro Combo PLUS v1.7

BAT users: MissionProCombo-PLUS v1.7 is already built in BAT v3.8.2. Please update your BAT.



:: Briefings ::

Briefings changed in v1.6. Date, Time, Weather and Clouds were re-positioned below the textbox, where they organically belong, and the rest of the dropdowns were reviewed and enhanced. The Player/Mission skin toggle was finally removed for good and the skin selection dropdown was implemented in a different (hopefully better) way.


Skin Selection

The Skin selection not only is again available in Single Mission mode but functionality has been completely reviewed and expanded. The word "Markings" will be displayed besides the skin name whenever markings/decals are enabled for the aircraft selected. Markings is a per-aircraft setting.

Oh and before you think the dropdown is probably too large, think twice!




To reset, or not to reset

During v1.6 development it was detected the "Reset" button (static campaigns) wasn't behaving as expected. The decision was to put it in quarantine (hide it) and v1.6 was shipped with BAT v3.8. Shortly after reports arose in the boards: players got stuck in campaigns when starting with a low rank. Thanks to the posts the reset button was taken to the labs, the bug was exposed and sprayed, and the reset button was finally restored in v1.7.

Campaigns will sometimes play differently depending on your Rank. A mission can be created with a particular Flight/Role in mind but you may very well end up assigned to a different Flight with a different role. There is nothing wrong with the built-in Rank management, but it is difficult for campaign creators to predict all possible outcomes.

In "Single Mission" mode you are free to fly in any Flight but in Campaign mode you will always fly in a predetermined Flight, and regardless of your choices. You can toy around with the options and change whatever you like but you will always end up in the preselected Flight that best matches your current Rank.



When playing static campaigns you will now notice a new "Unlock" button. The reset button will reload a mission but the Unlock button will allow you to play the mission the way it was originally created. In example, your Rank gets you assigned to the third Flight in a squadron and there is nothing you can do to change it except... try pressing the Unlock button and you might get assigned to the first Flight and be able to lead the squadron.

The new Unlock button will load the mission in its original format, the way the mission author created it. Once you unlock a mission, the reset button will just reload the unlocked mission. It is safe to change anything. Play around with the options and set up missions to your liking, the reset button will always be there to set things back on track.




:: Starting a Campaign ::

The "New Campaign" screen has been completely reviewed and the GUI reworked. Some stock bugs and annoyances were also squashed.

- Code reviewed / GUI reworked.
- Static campaigns are listed first and DGen campaigns last.
- New "Low Rank" warning and "Difficulty Settings" tip.



The game will no longer reset user difficulty settings!

When you launch IL-2 and go directly to the New Campaign screen, the game would load the default difficulty settings instead of user settings. Why this was coded this way shall remain a mystery. Starting with v1.7, MissionProCombo-PLUS will always load user settings when entering the New Campaign screen. This has been a long overdue annoyance that is now resolved.



Only the main features or features you will notice are explained above. There are dozens of minor cosmetic changes and internal code-fixes that don't get documented but you can check the changelog below for more details.

I hope you enjoy this new version! 8)


:: Downloads ::

Once again, BAT users: MissionProCombo-PLUS v1.7 is already built in BAT v3.8.2. Please update your BAT.

For the rest, find the download link in the first post!


v1.6 & v1.7 Changelog:

Code: [Select]
################################################################################

 CHANGELOG (v1.7) - Included in BAT v3.8.2

################################################################################

  Minor cosmetic changes and internal code-fixes here and there. Main features listed below.

    FULL MISSION BUILDER
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - The status bar sometimes doesn't display the correct mission name: fixed.
  - FMB now preserves the [Mods] section (if present) of the *.mis file during load and save.
 
    From the Command and Control readme: Mission designers can tweak the parameters of certain
    mods. In all cases, this is done by adding a line to the [Mods] section at the end of the
    *.mis file. You may have to add this every time you make a change to the mission file, as
    the game may delete it each time you re-save.

    NEW CAMPAIGN (OFFLINE)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - Code reviewed / GUI reworked.
  - Static campaigns are listed first and DGen campaigns last.
  - New "Low Rank" warning and "Difficulty Settings" tip.
  - The game will no longer reset user difficulty settings.

    CAMPAIGN LIST (OFFLINE)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - New confirmation dialog when deleting a campaign.

    CAMPAIGN BRIEFINGS (OFFLINE)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - Fixed a big bug that was preventing players from completing static campaigns when selecting
    a Low Rank.
  - The Reset button is back, now revised.
  - New "Unlock" button in static campaign mode. It will load the mission in its original form
    without taking into account the current Rank.

    QUICK MISSION BUILDER
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - The Reset button should now solve most "Mission loading failed: null" errors.


################################################################################

 CHANGELOG (v1.6) - Included in BAT v3.8

################################################################################

  Many little changes here and there, as usual. Only the main features are listed below.

    FULL MISSION BUILDER
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - Mission Description window: restored "select on focus" in the Missions Name field.

    MISSION BRIEFINGS (OFFLINE)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - Elements re-positioned to make best use of space. Some dropdowns enlarged.
  - Reset button removed from campaigns: under investigation.
  - Player/Mission skin toggle removed. Skin selection is available again in Single Mission mode.

    The skin selection code was reviewed and implemented in a different (hopefully better) way.
    The word "Markings" will be displayed besides the skin name whenever markings/decals are
    enabled for the aircraft selected. Markings is a per-aircraft setting.
Logged
NG-HUD v3.6.1 | NG-MAP v3.2 | NG-CAM v2.0 | NG-PAL v1.2: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

PO_MAK_249RIP

  • CMON U SPURS!
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2043
Re: MissionProCombo PLUS v1.7 ~ NEW VERSION ~
« Reply #50 on: March 08, 2020, 03:23:47 AM »

Hi Whistler
If I load the SAS EngineMOD BEFORE yours I get a CTD when trying to change skins/armament in the QMB UI, it returns this error each time

Code: [Select]
java.lang.NoSuchFieldError: quikPlayerPosition
at com.maddox.il2.gui.GUIQuick$ItemWing.toAirArming(GUIQuick.java:833)
at com.maddox.il2.gui.GUIQuick$WButtonArming.notify(GUIQuick.java:392)
at com.maddox.gwindow.GWindowDialogControl._notify(GWindowDialogControl.java:51)
at com.maddox.il2.gui.GUIButton._notify(GUIButton.java:18)
at com.maddox.gwindow.GWindowDialogControl.mouseClick(GWindowDialogControl.java:86)
at com.maddox.il2.gui.GUIButton.mouseClick(GUIButton.java:22)
at com.maddox.gwindow.GWindow._mouseButton(GWindow.java:556)
at com.maddox.gwindow.GWindowRoot.doMouseButton(GWindowRoot.java:251)
at com.maddox.gwindow.GWindowManager.doMouseButton(GWindowManager.java:69)
at com.maddox.il2.engine.GUIWindowManager.msgMouseButton(GUIWindowManager.java:126)
at com.maddox.rts.MsgMouse.invokeListener(MsgMouse.java:98)
at com.maddox.rts.Message._send(Message.java:1217)
at com.maddox.rts.Message.sendToObject(Message.java:1191)
at com.maddox.rts.Message.sendToArray(Message.java:1147)
at com.maddox.rts.Message.sendTo(Message.java:1128)
at com.maddox.rts.Message.trySend(Message.java:1115)
at com.maddox.rts.Time.loopMessages(Time.java:180)
at com.maddox.rts.RTSConf.loopMsgs(RTSConf.java:101)
at com.maddox.il2.game.MainWin3D.loopApp(MainWin3D.java:131)
at com.maddox.il2.game.Main.exec(Main.java:422)
at com.maddox.il2.game.GameWin3D.main(GameWin3D.java:235)

If I load the engineMOD after yours its ok?
Mick
Logged
Corsair Carbide case, Intel core i5 4690 3.5ghz with Arctic Cooler, Asus Rock H97 performance, MSI Ventus XS OC 1660GTX 6GB DDR6, 8GB Corsair Vengeance 1600mhz, 256GB/500GB Crucial SSDs, Windows 10 64bit.

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2784
Re: MissionProCombo PLUS v1.7 ~ NEW VERSION ~
« Reply #51 on: March 08, 2020, 11:31:17 AM »

Hi PO_MAK,

You are doing something wrong. Reinstall from scratch both EngineMod and MPC-PLUS.

Regards,
Logged
NG-HUD v3.6.1 | NG-MAP v3.2 | NG-CAM v2.0 | NG-PAL v1.2: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

PO_MAK_249RIP

  • CMON U SPURS!
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2043
Re: MissionProCombo PLUS v1.7
« Reply #52 on: March 09, 2020, 12:06:34 AM »

Their all both latest versions but i'll give it a go - no big deal tbh all works ok
Logged
Corsair Carbide case, Intel core i5 4690 3.5ghz with Arctic Cooler, Asus Rock H97 performance, MSI Ventus XS OC 1660GTX 6GB DDR6, 8GB Corsair Vengeance 1600mhz, 256GB/500GB Crucial SSDs, Windows 10 64bit.

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2784
Re: MissionProCombo PLUS v1.8
« Reply #53 on: March 15, 2020, 04:11:18 AM »


Mission Pro Combo PLUS v1.8

v1.8 is the consolidation of all changes implemented as of late - a final revision to tie up loose ends. Many things changed in the last two versions and for v1.8 I reviewed and made sure that everything works as expected.

The highlight of this version is the new "Carrier-based" toggle you will find in QMB. Switch it on and QMB will display a list of aircraft equipped with tailhooks. Set up carrier-related quick missions in a breeze:




When enabling the Carrier-based list QMB must be partially reset but this will not happen when you switch the toggle off. Setup Carrier-based aircraft first, turn the toggle off, and set up other aircraft.

QMB will now save the current mission to your user/pilot profile. You will find this useful in modular installs such as BAT when switching pilots or when using a profile manager such as the one built in the Random Skies Launcher.



Speaking of user/pilot profiles, the "Custom" difficulty feature implemented in v1.2 gets now also saved to your pilot profile. You can now have different "Custom" difficulty setting for each of the BAT modules.

Have a look to the changelog for more details:

Code: [Select]
################################################################################

 CHANGELOG (v1.8)

################################################################################

    QUICK MISSION BUILDER
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - New Carrier-based plane list toggle. The selection is valid for the current session only.
  - Standard/alphabetical plane list modes limited to QMB only.
  - .las.quick file gets saved to / loaded from the current user profile. This allows for a
    richer experience in modular installs such as BAT when you switch pilots or use a profile
    manager.

    BRIEFINGS (OFFLINE)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - Further improvements to Flight selections and the impact on the rest of the dropdowns.

    ARMING SCREEN (OFFLINE)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - Campaigns: Added Flight position for awareness (read only).
  - Campaigns: Weapon customization settings displayed only for the player.

    DIFFICULTY SETTINGS
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - The custom difficulty is now saved to the user profile:
    Users / X / settings.ini / [CustomSettings] / Difficulty.
    This allows for a richer customization in modular installs such as BAT.
    The previous conf.ini / [game] / CustomDiff setting is now obsolete.


:: DOWNLOADS ::

BAT users will find a patch in the first page. v1.8 is expected to be included in the next BAT update but you can enjoy the new features right away. Non-BAT users will also find the full version in the first post.

Take good care of yourself, your people, and vulnerable groups around you. All the best.
Logged
NG-HUD v3.6.1 | NG-MAP v3.2 | NG-CAM v2.0 | NG-PAL v1.2: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

Knochenlutscher

  • Flying Ass Clown #10
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 4397
  • aka Segfej
Re: MissionProCombo PLUS v1.8
« Reply #54 on: March 17, 2020, 04:59:50 PM »

Is there an option for a FMB that enables saving in BAT by deleting or showing
when things are missing? I mean Missions, here the topic of renamed, whatever missing objects etc.
It would easen up my workflow, since I tediously tweak this in my Room since CUP was alive.
I have a bagfull of worthy QMBs restored, but unsure if they still conflict.
Any Help or hint is apreciated in getting this done

Best wishes
Tobias
Logged
Wiseman : "Did you speak the exact words?" Ash : "Look, maybe I didn't say every single little tiny syllable, no. But basically I said them, yeah."

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2784
Re: MissionProCombo PLUS v1.8
« Reply #55 on: March 22, 2020, 05:16:10 AM »

Hi Tobias,

Nope, FMB won't tell you if something is wrong or missing. Only disciplined testing will.

I have a bagfull of worthy QMBs restored, but unsure if they still conflict.

Conflict... do you mean if mission X will work in all 4 eras? Unless you keep it really simple chances are a mission created/edited in DOF, will only work as intended in DOF.

The way forward (imho) was already discussed here:

BAT_MissionSet1
BAT_MissionSet2
BAT_MissionSet3
...
DOF_MissionSet1
DOF_MissionSet2
DOF_MissionSet3
...
JTW_MissionSet1
JTW_MissionSet2
JTW_MissionSet3
...
TGA_MissionSet1
TGA_MissionSet2
TGA_MissionSet3
...
WAW_MissionSet1
WAW_MissionSet2
WAW_MissionSet3
...

DOF_X, TGA_X, WAW_X, JTW_X quicks can be as complex as you like.

BAT_MissionSetX should contain really simple quick missions: make the best out of the objects built in the map and don't include objects/actors that aren't common to all modules. Any object available in the "Objects" category are (should be) common to all modules.
Logged
NG-HUD v3.6.1 | NG-MAP v3.2 | NG-CAM v2.0 | NG-PAL v1.2: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

cgagan

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 5735
Re: MissionProCombo PLUS v1.8
« Reply #56 on: March 29, 2020, 05:19:37 AM »

Hi whistler, I am having a funny bug with your latest Combo 1.8 with my vp_modpack. The pilot figure I choose in QMB stays the same in FMB, irrespective of nationality, etc. To switch to my intented pilot in FMB, I have to go back to QMB and do that. Any clues? Many thanks for your great work, 8)
Logged

Knochenlutscher

  • Flying Ass Clown #10
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 4397
  • aka Segfej
Re: MissionProCombo PLUS v1.8
« Reply #57 on: March 29, 2020, 06:09:25 AM »

I found out my trouble with QMB on certain Maps, if they are memory heavy (i.e. GermanySued, or others...) I get
CTDs. it seems Memory at my side. Next week I'll get a new RIG and will fire the QMB works up, I'm ancious to see
if I can complete QMB work then and some crack nuts start going. As far as these old Statics, I found saving the
files again in BAT, erases them.

Any chance to include some more starting Heights in QMB i.e. 4000, 6000, 8000m
would be cool

Best wishes
Tobias
Logged
Wiseman : "Did you speak the exact words?" Ash : "Look, maybe I didn't say every single little tiny syllable, no. But basically I said them, yeah."

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2784
Re: MissionProCombo PLUS v1.8
« Reply #58 on: March 31, 2020, 03:58:42 AM »

Hi cgagan

The pilot figure I choose in QMB stays the same in FMB, irrespective of nationality, etc. To switch to my intented pilot in FMB, I have to go back to QMB and do that. Any clues?

Try without PLUS, does the same happen?
Then try without Mission Pro Combo (stock), does the same happen?



Hi Tobias,

I found out my trouble with QMB on certain Maps, if they are memory heavy (i.e. GermanySued, or others...) I get CTDs.

I think you mean mission loading failed errors or similar, not CTD.

Any chance to include some more starting Heights in QMB i.e. 4000, 6000, 8000m

You can manually enter any value in some fields. Try it out!
Logged
NG-HUD v3.6.1 | NG-MAP v3.2 | NG-CAM v2.0 | NG-PAL v1.2: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

cgagan

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 5735
Re: MissionProCombo PLUS v1.8
« Reply #59 on: March 31, 2020, 04:21:46 AM »

Hi whistler, and thank you for your answer; I tried without your combo.plus, and the problem was restored (I could pick any pilot figure I wanted, irrespective of QMB); I tried without PAL's stock combo, and the game froze and then crashed...
Logged
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 11   Go Up
 

Page created in 0.036 seconds with 27 queries.