Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Trying to isolate a problem with mods in new 4.09 update  (Read 171 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WxTech

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1222
Trying to isolate a problem with mods in new 4.09 update
« on: June 29, 2019, 12:12:36 AM »

Have been adding the last of the 4.08 mods into my 4.09 game. After nailing down a number of errors, this one has me stumped.

The CTD occurs presumably at the instant of the loading status changing from 60% to 70% (I don't actually see 70% appear, but the CTD occurs after the 60% indicator has been showing for the typical ~12 seconds.)

The last bit of log.lst, where the class '4.09' is a mystery. All flight models appear to have loaded successfully...


Code: [Select]
[5:54:50] s1 = flightmodels/ju-87g-2(ofrudel).fmd
[5:54:50] s = FlightModels/Ju-87G-2(ofRudel).fmd
[5:54:50] m_lastFMFile = gui/game/buttons
[5:54:50] sFMDir = gui/game/buttons
[5:54:50] s1 = flightmodels/me-262(ofnowotny).fmd
[5:54:50] s = FlightModels/Me-262(ofNowotny).fmd
[5:54:50] m_lastFMFile = gui/game/buttons
[5:54:50] Main begin: PlMisAir: class '4.09' not found
[5:54:50] java.lang.RuntimeException: PlMisAir: class '4.09' not found
[5:54:50] at com.maddox.il2.gui.GUIQuick.fillArrayPlanes(GUIQuick.java:1167)
[5:54:50] at com.maddox.il2.gui.GUIQuick.<init>(GUIQuick.java:1243)
[5:54:50] at com.maddox.il2.gui.GUI.create(GUI.java:158)
[5:54:50] at com.maddox.il2.game.Main3D.beginApp(Main3D.java:1845)
[5:54:50] at com.maddox.il2.game.Main3D.beginApp(Main3D.java:1544)
[5:54:50] at com.maddox.il2.game.MainWin3D.beginApp(MainWin3D.java:211)
[5:54:50] at com.maddox.il2.game.Main.exec(Main.java:419)
[5:54:50] at com.maddox.il2.game.GameWin3D.main(GameWin3D.java:235)
[29.06.2019 5:54:50] -------------- END log session -------------

Any pointers, oh brain trust? ;)
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 17533
  • Failure is not an option.
    • What goes around comes around, you'll see
Re: Trying to isolate a problem with mods in new 4.09 update
« Reply #1 on: June 29, 2019, 12:24:29 AM »

"fillArrayPlanes" method parses air.ini file, so apparently your air.ini contains a line with that fancy "4.09" plane entry.

]cheers[
Mike
Logged
Learn. Challenge. Improve. In loving memory of the times when I cared...

WxTech

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1222
Re: Trying to isolate a problem with mods in new 4.09 update
« Reply #2 on: June 29, 2019, 03:07:42 AM »

Mike,
I scrutinized air.ini very carefully before posting, and didn't catch anything untoward. Or so I thought! Your reply inspired me to look more closely, before retiring for the night.

And I almost literally slapped my forehead after a few seconds' look. It was in the new 'header' sections I created in air.ini, to group the new 4.09 planes. The offending lines looked like this one:

*______New 4.09 Allied_____* air.Placeholder

It should look like this:

*______New_4.09_Allied_____* air.Placeholder

It was the darned spaces, which resulted in the "4.09" being parsed as the flight model name.

Live and learn. Your tip really shortened my agony; I appreciate it!

Anyhoo, after that fix she loaded up just fine. And because I couldn't use the new buttons until now and hence was playing with old flight models, I now note some not small differences in the handling of some birds I've flown a lot over the years. Kind of like a bit of a new game.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.015 seconds with 26 queries.