Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Wingman commands menu  (Read 222 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

blackshark

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 312
Wingman commands menu
« on: February 09, 2019, 01:39:17 AM »


I have a question: when you use radio-command menu TAB, if you are in russian/japanese planes, you have (as it should be) the menu in that language ... but is it possibile to have it always in English ?

and another question ... maybe could it be possible to have in English the rank you have to choose when you start a campaign ?



a great thank you for the answers you already gave to my previous questions
Logged

SAS~Epervier

  • 4.09 Guardian Angel !
  • SAS Team
  • member
  • Online Online
  • Posts: 7288
  • I'm French and Rebel_409! Nobody is perfect!
    • Some tinkering here
Re: Wingman commands menu
« Reply #1 on: February 09, 2019, 01:54:16 AM »

I have a question: when you use radio-command menu TAB, if you are in russian/japanese planes, you have (as it should be) the menu in that language ... but is it possibile to have it always in English ?
I don't know what planet you live on!
My game is in French. If I use a Russian plane, the orders are in French. If I use a Japanese plane, the orders are in French.
So I'm wondering about your game!
If your game is in English you should have orders in English.
Logged
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto.

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1624
Re: Wingman commands menu
« Reply #2 on: February 09, 2019, 01:58:48 AM »

Have a look to IL-2\MODS\STD\i18n\hud_order.properties and the rest of hud_order_LANGUAGE.properties

Study it, make amendments. Let us know if you can't figure it out!
Logged
NG-HUD v3.2 | NG-MAP v3.0 | NG-CAM v1.6: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

blackshark

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 312
Re: Wingman commands menu
« Reply #3 on: February 09, 2019, 02:51:17 AM »

I have a question: when you use radio-command menu TAB, if you are in russian/japanese planes, you have (as it should be) the menu in that language ... but is it possibile to have it always in English ?
I don't know what planet you live on!
My game is in French. If I use a Russian plane, the orders are in French. If I use a Japanese plane, the orders are in French.
So I'm wondering about your game!
If your game is in English you should have orders in English.

Please do not forget that in France there is only French language ... it's only French that still have the "ordinateur" etc  ;) ... please Epervier take it for what it is, only a joke  :) ... if for any reason you do not like it I beg your pardon and I will removed it asap ... anyway thank you for your time and for other answers you already gave me in the past

I think I have the international (or English ?) standard version, but it is as I wrote, at least my standard version ... in this case default DBW, but IIRC the same in 4.12 ...



@whistler thank you for your help, now I know where to look for, I have seen those files and I will study how to modify them; and thank you for other answers in the past


have a nice weekend

Logged

SAS~Epervier

  • 4.09 Guardian Angel !
  • SAS Team
  • member
  • Online Online
  • Posts: 7288
  • I'm French and Rebel_409! Nobody is perfect!
    • Some tinkering here
Re: Wingman commands menu
« Reply #4 on: February 09, 2019, 03:29:23 AM »

But by default your game is in English?
If you want to modify the file "technics.properties" does it have this name or "technics_xx.properties" ?
Logged
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto.

blackshark

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 312
Re: Wingman commands menu
« Reply #5 on: February 09, 2019, 03:49:47 AM »

But by default your game is in English?
If you want to modify the file "technics.properties" does it have this name or "technics_xx.properties" ?

the name is "technics_ru.properties" and all the files in i18n have "_ru" but all the game is in english (text messages, commands i see on screen, etc)
in other languages only:
- "wingman speech" answering to my radio-commands (voice in the plane country-language but video message in English) or AI talking ... but I already solved that
- radio-command menu
Logged

SAS~Epervier

  • 4.09 Guardian Angel !
  • SAS Team
  • member
  • Online Online
  • Posts: 7288
  • I'm French and Rebel_409! Nobody is perfect!
    • Some tinkering here
Re: Wingman commands menu
« Reply #6 on: February 09, 2019, 04:42:56 AM »

The quirks of IL-2!
It's the same in my 409/UP2.01!
Game use all files with xxx_ru.properties ... for game in french...
But there is one exception: the game uses the file "hud_msg_fr.properties" !  o_O   8)
The main thing is to remember the particularities!  :D
Logged
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto.
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.024 seconds with 25 queries.