Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Trees not showing  (Read 293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

milvipes

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 31
Trees not showing
« on: November 29, 2018, 07:20:40 AM »

After downloading Kevin P's excellent map-making tutorial, I started to experiment with some rudimentary features.
One features that I'm having a hard time with is the auto-generated trees.
Altering the "Forest" feature in the Conf.ini file did not produce the desired effect (not trees on the map at 1, 2, or 3 setting); so I went forth to create a tree.tga file for a _field texture, with the appropriate white "speckling" (greater than 3 pixels), but this too failed to produce the desired effect (again, no trees).
What did I do wrong?
Logged

JG13~Jäger

  • Plus facile a dire qu'a faire
  • Skinner
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 444
Re: Trees not showing
« Reply #1 on: November 29, 2018, 09:26:41 AM »

Check if you have the "perfect mod" for landscape detail
Logged
Processeur : AMD Athlon II X2 270 3.40 Ghz -- Carte mère : ASROCK N68-VS3 UCC --Carte Graphique : NVIDIA GT710 2Go -- RAM : 4Go DDR3

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6112
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: Trees not showing
« Reply #2 on: November 29, 2018, 10:34:47 AM »

Your conf.ini must have these lines + you need a graphics card:

Quote
[GLPROVIDER]
GL=Opengl32.dll
 
[Render_OpenGL]
 
HardwareShaders=1
 
Forest=3

The .tree.tga file must be in greyscale color mode.

Naming should look like this:

Quote
texture_fields.tga
texture_fields.tree.tga

Maybe you should upload both the textures.

Uzin

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2381
  • On lifetime holidays
Re: Trees not showing
« Reply #3 on: November 29, 2018, 11:48:35 AM »

Trees might be invisible in MapBuilder while readily appear ingame.
Logged

Chrisang

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 59
Re: Trees not showing
« Reply #4 on: November 29, 2018, 12:20:12 PM »

Hi Milvipes

Did you check your load.ini ?
You must have those 2 lines (or something like that) at the end of the [APPENDIX] section :

Tree0 = Trees/MTO_AlteredBush8a.tga
TreeLightMask = Trees\LightM256.tga

I've just made a test. If you delete it, trees don't appear.
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6112
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: Trees not showing
« Reply #5 on: November 29, 2018, 01:21:48 PM »

Btw not all texture slots will work. For example when I added a fields texture in the City0 slot it did not generate any trees. If you edit a map you can see that all settlements have manually placed trees.

Chrisang

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 59
Re: Trees not showing
« Reply #6 on: November 29, 2018, 01:40:57 PM »

Btw not all texture slots will work. For example when I added a fields texture in the City0 slot it did not generate any trees. If you edit a map you can see that all settlements have manually placed trees.

Good to know
Logged

milvipes

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 31
Re: Trees not showing
« Reply #7 on: November 30, 2018, 12:02:14 AM »

Tree setting in the load.ini file:
Tree0 = Trees\AlteredBush9a.tga
TreeLightMask = Trees\LightM256.tga

Slot used for my texture:
Midland0 = land/summer/midland_fields.tga
Tree map: midland_fields.tree.tga (basically 520 x 520 black background with white blotches; in gray scales).

My conf.ini setting:
Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

In game: still not a single tree.
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6112
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: Trees not showing
« Reply #8 on: November 30, 2018, 01:20:34 AM »

You have to use forest=3 under [OpenGL].

milvipes

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 31
Re: Trees not showing
« Reply #9 on: December 01, 2018, 12:09:59 AM »

Curiously, trees become visible in WOOD texture, even though I did not assign a tree.tga file it.

Logged

JG13~Jäger

  • Plus facile a dire qu'a faire
  • Skinner
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 444
Re: Trees not showing
« Reply #10 on: December 01, 2018, 04:46:17 PM »

You are not runing the perfect mod check your landscape detail
Logged
Processeur : AMD Athlon II X2 270 3.40 Ghz -- Carte mère : ASROCK N68-VS3 UCC --Carte Graphique : NVIDIA GT710 2Go -- RAM : 4Go DDR3

milvipes

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 31
Re: Trees not showing
« Reply #11 on: December 03, 2018, 12:42:23 AM »

You are not runing the perfect mod check your landscape detail
Thanks that KINDA solved it, but since I'm using a laptop, it killed the FPS. Oh well
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.033 seconds with 28 queries.