Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Full mission builder, setting height  (Read 270 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aftershok88

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • Hello.
Full mission builder, setting height
« on: November 20, 2018, 04:20:10 PM »

Greetings pilots !

I, a simple IL-2 1946 player, am trying to adapt the layout of the maps i play on using the full mission builder, you know, to increase immersion.
I think i now know the basics about this tool but i cannot help to notice that some object seem to need a certain action to work correctly :

Namely, it seems that some objects are made to support other objects, therefore i would need to set the height of an object to place it on top of another

As an example, there are multiple concrete bunkers in the game, such as the objects numbered 150-154, designed to protect an artillery piece, but if the gun is placed, it will be clipped inside the concrete structure, sometimes disappearing completely inside, thus rendering it unusable.



I would like to know if anyone is aware of a prompt i would have missed that gives one the ability to set an object's height.

Thank you for your time, and have a safe flight !

(note : this is my first post on this forum, i'm kind of a silent observer... so i'm this post does not belong to this section, please notify me, i will move it right away)

Logged
Signed, Aftershok

macgiver

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 89
Re: Full mission builder, setting height
« Reply #1 on: November 20, 2018, 11:23:24 PM »

It's enough to look for a little (small, nice search box :P), you have it next to you.  https://www.sas1946.com/main/index.php/topic,23731.0.html





Logged

western0221

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6535
  • Live in Japan
    • IL-2 itaki blog
Re: Full mission builder, setting height
« Reply #2 on: November 21, 2018, 01:31:41 AM »

In my memory, Moving-up the firing device (Artillery Object or Stationary Armor Object) is impossible for players in FMB or handy-editing on ini files.
They are made as having their own static height value.

Adding an original functional object slot with original classfiles and original 3do folder + files , original ini entries ...... Yes , it means almost making a new mod ..... is needed.


Some functional German Flak tower's AAA (having +Z 3D position to fit to the static building object; and also original slots) mods might be made by wingflyr (Wflyr).
But I don't have more information like what named mod ? where to download ? what named AAA object fits what named Flak tower building object ? even something added task was done by MYSELF.
Logged

macgiver

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 89
Re: Full mission builder, setting height
« Reply #3 on: November 21, 2018, 06:10:49 AM »

In thread: "FMB Tutorial 06 - Advanced Objects Tips" (link in my previous post) first subject approached is precisely elevation of objects in FMB. Without any mod.
Other source at M4T "Raising and Lowering Objects in the FMB (Article #386 Page 1)": http://www.mission4today.com/index.php?name=Knowledge_Base&op=show&kid=386
Logged

aftershok88

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • Hello.
Re: Full mission builder, setting height
« Reply #4 on: November 21, 2018, 07:13:23 AM »

Hello again !

First, thank you for the fast reply, and yeah, i should have been more thorough in my readings, i found how to do this, but now i'm left wondering...

I mean,if the bunker is here, there must be somewhere a static object adapted to be placed on it, no ?
It's a stock item, it must be used in one of the original maps, along with it's slave item... Or the guys back in 2001 just created the object and nothing to use it with ?

Anyway, thank you for the head up, i'll get the ruler (because selecting a height blindly is straight up impossible), and stard measuring my concrete blockhaus.
Logged
Signed, Aftershok

Greif11

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 488
  • Salty??....Just taste it
Re: Full mission builder, setting height
« Reply #5 on: November 21, 2018, 02:45:54 PM »

Only way to solve that problem is to create new gun.
Clone gun and add in gun hier.him file bunker mesh itself.
Off course in new gun folder must content all needed mat's and textures.
Need new slot for that cloned gun+ support classes.
Logged
BRGDS Andrew

Dimlee

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 535
Re: Full mission builder, setting height
« Reply #6 on: November 21, 2018, 04:07:09 PM »

As I remember, there are one or two "flat" bunkers, for example object 1850 in BAT. 88m gun can be placed into it.


And for elevated positions one could probably play with Flak Tower object and FlakT18_88mm (Artillery).
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.022 seconds with 25 queries.