Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Barely very nearly... framerates...again!  (Read 715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sewerwisp

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 41
Barely very nearly... framerates...again!
« on: January 06, 2018, 08:57:28 PM »

My computer:
Laptop win 10 64bit, New Dell precision computer M4600 
297 gb hd.
NTFS

Intel Core i7 2860 qm cpu 2.5ghz, 2501 MHz, 4 core, 8 log. proc. 64 bit
8 gig ram  + additional 8 gig in secondary to make 16GB Feb 20 2016, Crucial 8GB SODIMM, 1600MHz, PC3-12800, SDRAM, DDR3 204pin.
64 bit


Dell Precision M4600 Intel Core i7-2860QM X4 2.5GHz 8GB 320GB DVD+/-RW 15.6'' Win
Nvidia Quadro 1000m N12p-q1-a1 Ddr3 2gb Mxm a 3.0 Laptop Video Card,

Framerates ar 20-22. I have spent ALL DAY! changing settings and updating drivers and doing hocus pocus, and all I can manage is 20-22, on less than 1920-1080, medium to low settings.
My computer lit.  says ff:
• AMD FirePro M5950 Mobility Pro Graphics with 1
GB GDDR5
• NVIDIA Quadro 1000M with 2 GB GDDR3
• NVIDIA Quadro 2000M with 2 GB GDDR3 is all I can put in this laptop. Any one have an opinion as to what I should do next?

Logged
Hitler knows that he must break us in this island, or lose the war! AMD FX 6300 6 core processor 3.50 MHz, 8 gig RAM, 64 Bit Win 10 pro, nVidia GeForce GTX 1050 Ti.,  sas 5.30, FLYABLES 4.12.2M, vpMODPAK.

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Online Online
  • Posts: 17020
  • Ask me if I care.
    • Friendly Fire isn't.
Re: Barely very nearly... framerates...again!
« Reply #1 on: January 07, 2018, 12:49:31 AM »

First question: Did Cliffs of Dover ever perform well on that system? I mean, is it just now that the "Blitz" update dropped framerates or is this the first time you try to run CloD on it at all?

Your graphics adapters score the following Passmark points:
AMD FirePro M5950 Mobility Pro Graphics with 1 GB GDDR5: 1314
NVIDIA Quadro 1000M with 2 GB GDDR3: 748
NVIDIA Quadro 2000M with 2 GB GDDR3: 1049
My Nvidia GTX 970, which can barely run CloD @60 FPS with reasonable high settings, scores 8568 Passmark points for comparison, that's 6.5 times more than the best option you have.

Your available cards all fall within the performance range of supported Video Cards from initial unmodded CloD release.
However neither of them fulfills the current system requirements of CloD Blitz (see https://forum.il2sturmovik.com/topic/32997-beginners-guide-il2-sturmovik-cliffs-dover-blitz-faq/), because they don't have sufficiant RAM (4GB GPU RAM is minimum now) and their performance scores are likely well below the figures CloD Blitz expects - mind you that before the Blitz update the "optimal" CloD config was "SLI/Crossfire with 2 Graphic cards newest generation".

Cheers!
Mike
Logged
Learn. Challenge. Improve. In loving memory of the times when I cared...

LuseKofte

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6749
Re: Barely very nearly... framerates...again!
« Reply #2 on: January 07, 2018, 05:14:52 AM »

I  agree with Mike, I bought my PC in 2010 for being able to fly COD when it arrived. I had the biggest available PC
a i7 2,8ghz with 2 x gtx 480 in SLI with 8 gb ram. When gtx 680 arrived I bought one and ditched the two 480´s
This is still the setup I have with a little bit of more RAM and my system cope with Blitz adequately , but I will buy a new one because running simulators with it render many crashes..
You cannot expect your laptop to run COD, infact you got better shots at running BOS with that one, with problems

But the best site to ask this is here https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/forum.php
Logged

sewerwisp

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 41
Re: Barely very nearly... framerates...again!
« Reply #3 on: January 07, 2018, 11:24:38 AM »

Ok, I understand... I will search for a tower.
Logged
Hitler knows that he must break us in this island, or lose the war! AMD FX 6300 6 core processor 3.50 MHz, 8 gig RAM, 64 Bit Win 10 pro, nVidia GeForce GTX 1050 Ti.,  sas 5.30, FLYABLES 4.12.2M, vpMODPAK.

sewerwisp

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 41
Re: Barely very nearly... framerates...again!
« Reply #4 on: January 07, 2018, 11:33:31 AM »

...and thank you.
Logged
Hitler knows that he must break us in this island, or lose the war! AMD FX 6300 6 core processor 3.50 MHz, 8 gig RAM, 64 Bit Win 10 pro, nVidia GeForce GTX 1050 Ti.,  sas 5.30, FLYABLES 4.12.2M, vpMODPAK.

LuseKofte

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6749
Re: Barely very nearly... framerates...again!
« Reply #5 on: January 07, 2018, 03:16:08 PM »

If it gives any comphort I have to buy a new pc myself, in order to continue this hobby
Logged

sewerwisp

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 41
Re: Barely very nearly... framerates...again!
« Reply #6 on: January 07, 2018, 04:18:32 PM »

IL2 1946 works good, 30fps or so, clod and blitz 20-25. I see a used tower locally,
Motherboard: -----------ASUS M5A97 R2.0
Computer Case:--------- Corsair Spec 01 Red
Memory: -----------------G-Skill 1866 8GB
Power Supply:------------Corsair CX 500 Watt
Hard Drive:--------------- Kingston SSD Now 120GB
Storage Hard Drive:------WD 1TB
CD/DVD Burner:-------- -ASUS
CPU:-------------------------FX 6300
Video Card:----------------Evga GTX 750 Ti
Windows 10 Professional

A step in the right direction, and I should be able to upgrade that vid card in near future. 950,960,970, or 1060. (gtx)
Logged
Hitler knows that he must break us in this island, or lose the war! AMD FX 6300 6 core processor 3.50 MHz, 8 gig RAM, 64 Bit Win 10 pro, nVidia GeForce GTX 1050 Ti.,  sas 5.30, FLYABLES 4.12.2M, vpMODPAK.
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.772 seconds with 25 queries.