Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 ... 174 175 176 [177] 178 179 180 181   Go Down

Author Topic: VP Modpack  (Read 199546 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6223
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2112 on: March 17, 2019, 08:56:55 AM »

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6223
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2113 on: March 17, 2019, 08:59:24 AM »

So as part of the the extraction process with 7Zip a folder named vp_modpack gets created, installed by 7Zip and will reside inside of the game folder, IL-2 Sturmovik 1946 4.12.2m+VP_MODPACK.  All of the compressed files from your modpack will be extracted into the vp_modpack folder.  The patch gets directed to:

IL-2 Sturmovik 1946m+VPMODPACK

OR

vp_modpack

Thank you



No vp_modpack folder should be created. When extarcting a zip you either create a folder or not. In this case you shoud not.

These are the files and folders which are added into your game folder when you extarct the zip:
https://i.imgur.com/ZCA8zY7.gif

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6223
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2114 on: March 17, 2019, 09:00:57 AM »

I even changed the install guide because of you, now the option you should select is marked with red:
https://i.imgur.com/z7w2NcO.jpg

-)-MAILMAN-

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 80
Re: VP Modpack
« Reply #2115 on: March 17, 2019, 10:47:33 AM »

This is exactly what is created and where 7-Zip places the extracted files following your instructions to the letter.






Logged
@={==MAILMAN==> "All for one and one for all."

-)-MAILMAN-

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 80
Re: VP Modpack
« Reply #2116 on: March 17, 2019, 11:14:57 AM »

I will extract the files again and make sure no vp_modpack folder gets created.
Logged
@={==MAILMAN==> "All for one and one for all."

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6223
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2117 on: March 17, 2019, 11:22:16 AM »

Dunno mate, you probably missed a checkbox or something. Tbh I just made the pack, but never installed it. :D
The others seem to get it right, at least nobody came to me with this "problem" so far. I hope you know that you can also drag and drop file in Windows...do you need a tutorial?

-)-MAILMAN-

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 80
Re: VP Modpack
« Reply #2118 on: March 17, 2019, 12:49:26 PM »

Installed, up and running.  Even have it running in 3840 x 2160 resolution (natve to my UHD 4K Monitor)

Does the jetwar get extracted the same way?



Oh, am Isupposed to use the IL_2Selector to launch the game?

The key was to uncheck the box that 7-Zip default creates.  Once I did that everything extracted correctly

Thank you very much for taking the time to help me and having patience.
Logged
@={==MAILMAN==> "All for one and one for all."

-)-MAILMAN-

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 80
Re: VP Modpack
« Reply #2119 on: March 17, 2019, 01:55:03 PM »

I hope you know that you can also drag and drop file in Windows...do you need a tutorial?

Yes I know how to drag and drop.  I could have copied and pasted the contents of the vp_modpack folder into the game directory, but I wanted to be sure exactly where the files were supposed to be before doing it.  When you said that no folder should be created by 7-Zip that was the answer.

The problem turned out to be that 7-Zip was on its own creating the folder, I didn't check or uncheck any box.

Anyhow It is installed and running now.  Tested it in the QMB and then tested the FMB and created a test mission.  All the values in the config.ini are set so I can run the game at maximum graphics.

Thank you again.

Thanks
Logged
@={==MAILMAN==> "All for one and one for all."

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6223
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2120 on: March 17, 2019, 02:11:39 PM »

I'm glad it's worked out. I really can not make the install process much easier than extracting two zip files, deleting a folder and editing a textfile.

PO_MAK_249RIP

  • CMON U SPURS!
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1514
Re: VP Modpack
« Reply #2121 on: March 17, 2019, 11:08:53 PM »

Thanks VP i live off the grid in a little country called the TRNC! Not renowned for its internet speed😀

UPDATE I keep getting this log error when trying to load a QMB Pro Mission on your Poland_1939 Map and the sim hangs at 100%

INTERNAL ERROR: MeshObj: Can't load SIM 3do/Buildings/Slovakia/City_03c/live.sim
Mesh 3do/Buildings/Slovakia/City_03c/live.sim not created

The actual texture referred too is in the right place ie, /maps/3do/Buildings/.....

Any ideas?
Mick
Logged
Corsair Carbide case, Intel core i5 4690 3.5ghz with Arctic Cooler, Asus Rock H97 performance, Gainward windforce OC GTX 960 2GB, 8GB Corsair Vengeance 1600mhz, 256GB Crucial SSD, 500GB Seagate HDD, LG M Disc DVD rewriter, Windows 10 64bit.

CaptSopwith

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 27
Re: VP Modpack
« Reply #2122 on: March 20, 2019, 09:01:29 AM »

Hi Guys,

Just had a quick question about the IL-2 Selector and memory. I have a 12GB RAM system and when I ramp up the ram settings on the selector, it says RAM is feasible. Is it better to give IL-2 the max RAM through the selector or leave it down at 512 where it says Good? I'm also noticing some minor pauses when dialogue is playing during a mission. IE: Whenever there's a radio transmission there's a slight stutter in the FPS. Does my RAM settings have anything to do with this? Many thanks in advance for your help.

Cheers!
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6223
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2123 on: March 20, 2019, 09:34:46 AM »

Run the 'black death' track with both settings and you'll see if there's a difference in the average fps.
I hope you know how to turn on the fps counter ingame.
In my install I got 1024Mb selected for 8Gb system memory.

Stutter during radio messages is a stock game issue:
https://www.sas1946.com/main/index.php?topic=5061.0

In the missions I'm building I usually turn off the radio for all flights except my own.
Pages: 1 ... 174 175 176 [177] 178 179 180 181   Go Up
 

Page created in 0.013 seconds with 27 queries.