Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 ... 175 176 177 [178] 179   Go Down

Author Topic: VP Modpack  (Read 490199 times)

JonRedcorn and 2 Guests are viewing this topic.

-)-MAILMAN-

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 74
Re: VP Modpack
« Reply #2124 on: March 17, 2019, 01:55:03 PM »

I hope you know that you can also drag and drop file in Windows...do you need a tutorial?

Yes I know how to drag and drop.  I could have copied and pasted the contents of the vp_modpack folder into the game directory, but I wanted to be sure exactly where the files were supposed to be before doing it.  When you said that no folder should be created by 7-Zip that was the answer.

The problem turned out to be that 7-Zip was on its own creating the folder, I didn't check or uncheck any box.

Anyhow It is installed and running now.  Tested it in the QMB and then tested the FMB and created a test mission.  All the values in the config.ini are set so I can run the game at maximum graphics.

Thank you again.

Thanks
Logged
@={==MAILMAN==> "All for one and one for all."

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6151
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2125 on: March 17, 2019, 02:11:39 PM »

I'm glad it's worked out. I really can not make the install process much easier than extracting two zip files, deleting a folder and editing a textfile.

PO_MAK_249RIP

  • CMON U SPURS!
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1472
Re: VP Modpack
« Reply #2126 on: March 17, 2019, 11:08:53 PM »

Thanks VP i live off the grid in a little country called the TRNC! Not renowned for its internet speed😀

UPDATE I keep getting this log error when trying to load a QMB Pro Mission on your Poland_1939 Map and the sim hangs at 100%

INTERNAL ERROR: MeshObj: Can't load SIM 3do/Buildings/Slovakia/City_03c/live.sim
Mesh 3do/Buildings/Slovakia/City_03c/live.sim not created

The actual texture referred too is in the right place ie, /maps/3do/Buildings/.....

Any ideas?
Mick
Logged
Corsair Carbide case, Intel core i5 4690 3.5ghz with Arctic Cooler, Asus Rock H97 performance, Gainward windforce OC GTX 960 2GB, 8GB Corsair Vengeance 1600mhz, 256GB Crucial SSD, 500GB Seagate HDD, LG M Disc DVD rewriter, Windows 10 64bit.

CaptSopwith

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 27
Re: VP Modpack
« Reply #2127 on: March 20, 2019, 09:01:29 AM »

Hi Guys,

Just had a quick question about the IL-2 Selector and memory. I have a 12GB RAM system and when I ramp up the ram settings on the selector, it says RAM is feasible. Is it better to give IL-2 the max RAM through the selector or leave it down at 512 where it says Good? I'm also noticing some minor pauses when dialogue is playing during a mission. IE: Whenever there's a radio transmission there's a slight stutter in the FPS. Does my RAM settings have anything to do with this? Many thanks in advance for your help.

Cheers!
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6151
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2128 on: March 20, 2019, 09:34:46 AM »

Run the 'black death' track with both settings and you'll see if there's a difference in the average fps.
I hope you know how to turn on the fps counter ingame.
In my install I got 1024Mb selected for 8Gb system memory.

Stutter during radio messages is a stock game issue:
https://www.sas1946.com/main/index.php?topic=5061.0

In the missions I'm building I usually turn off the radio for all flights except my own.

CaptSopwith

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 27
Re: VP Modpack
« Reply #2129 on: March 20, 2019, 12:01:27 PM »

Thanks, VP! I had no idea the comms were tied to the stock game. Been trying to sort that one out for ages. Much appreciated for the link! Cheers!
Logged

JonRedcorn

  • member
  • Online Online
  • Posts: 17
Re: VP Modpack
« Reply #2130 on: March 24, 2019, 03:02:41 PM »

Can I take all these great dgen campaigns and add them to the BAT mod install? If so what files would I need to copy over? Bat's great but it is sorely lacking in campaigns for ww2, basically it's all battle of Brittan stuff.
Logged

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6151
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2131 on: March 24, 2019, 11:30:04 PM »

Go to your BAT install and rename the Dgen folder to -Dgen. This will serve as a backup in case things dot work out, you can revert to it.
Then simply copy the entire Dgen folder from vpmodpack to BAT. I've read about bugs with dgen campaign in BAT but they probably fixed those issues since then. Having the latest version of BAT is important. Also make sure that you run these campaigns in the ww2 module only.

JonRedcorn

  • member
  • Online Online
  • Posts: 17
Re: VP Modpack
« Reply #2132 on: March 25, 2019, 04:18:08 AM »

Go to your BAT install and rename the Dgen folder to -Dgen. This will serve as a backup in case things dot work out, you can revert to it.
Then simply copy the entire Dgen folder from vpmodpack to BAT. I've read about bugs with dgen campaign in BAT but they probably fixed those issues since then. Having the latest version of BAT is important. Also make sure that you run these campaigns in the ww2 module only.

Thanks for the timely reply, did exactly that and ran into some pretty glaring issues, namely with planes and maps. Didn't try all the campaigns, just settled on running DCG. Was just a tad bit disappointed with the lack of campaigns to run for the USAAF in the western front. They only have two for pacific stuff and that's basically with the default planes.
Logged

whistler

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 1147
Re: VP Modpack
« Reply #2133 on: March 25, 2019, 04:41:09 AM »

Bat's great but it is sorely lacking in campaigns for ww2, basically it's all battle of Brittan stuff.

JonRedcorn,

You are not getting it right. You should be able to play in BAT W.A.W. (as well as in VP-Modpack) any campaign created for stock 4.12. There literally are a gazillion of missions available for any WWII theater you like. These won't take advantage of the many extras that come with (VP-Modpack and) BAT and that's what the BAT Missions and Campaigns board section is for.


Go to your BAT install and rename the Dgen folder to -Dgen. This will serve as a backup in case things dot work out, you can revert to it.
Then simply copy the entire Dgen folder from vpmodpack to BAT. I've read about bugs with dgen campaign in BAT but they probably fixed those issues since then. Having the latest version of BAT is important. Also make sure that you run these campaigns in the ww2 module only.

Thanks vpmedia. I did so long ago and not all campaigns get generated right. Sometimes I get the "blue sky of death", sometimes waypoints simply don't get created, sometimes... It is a matter of trial and error until a campaign loads fine in BAT. Unfortunately, I don't know how to troubleshoot dgen campaigns. Aircraft issue? Map issue? No idea.
Logged
NG-HUD v3.2 | NG-MAP v2.0 | NG-CAM v1.6: https://www.sas1946.com/main/index.php/board,93.0.html

vpmedia

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 6151
  • www.vpmedia.hu/il2
    • VPMEDIA SKINS
Re: VP Modpack
« Reply #2134 on: March 25, 2019, 04:50:45 AM »

Sas1946.com is not really a campaign building site, we provide the tools (maps, objects, planes) to build your campaigns with the Full Mission Builder.
Imho all the campaign generators (stock dgen, Asuras modded dgen, DCG) have their limitations. There used to be a lively mission building scene, but most of those guys did not make the switch to mods. There are indeed hundreds of campaigns for the stock game at mission4today.com, all those will work well with vpmodpack.

JonRedcorn

  • member
  • Online Online
  • Posts: 17
Re: VP Modpack
« Reply #2135 on: March 25, 2019, 03:35:53 PM »

Bat's great but it is sorely lacking in campaigns for ww2, basically it's all battle of Brittan stuff.

JonRedcorn,

You are not getting it right. You should be able to play in BAT W.A.W. (as well as in VP-Modpack) any campaign created for stock 4.12. There literally are a gazillion of  available for any WWII theater you like. These won't take advantage of the many extras that come with (VP-Modpack and) BAT and that's what the BAT Missions and Campaigns board section is for.


Go to your BAT install and rename the Dgen folder to -Dgen. This will serve as a backup in case things dot work out, you can revert to it.
Then simply copy the entire Dgen folder from vpmodpack to BAT. I've read about bugs with dgen campaign in BAT but they probably fixed those issues since then. Having the latest version of BAT is important. Also make sure that you run these campaigns in the ww2 module only.

Thanks vpmedia. I did so long ago and not all campaigns get generated right. Sometimes I get the "blue sky of death", sometimes waypoints simply don't get created, sometimes... It is a matter of trial and error until a campaign loads fine in BAT. Unfortunately, I don't know how to troubleshoot dgen campaigns. Aircraft issue? Map issue? No idea.

I am speaking specifically about dgen or dcg campaigns, can't really find any for the USAAF over europe the stock ones are just over the pacific.

I did try using the vpmodpack dgen folder in the bat install and like you said many of them just do not work. I am not familiar with the FMB and really prefer the dynamic campaigns, they lack a little detail but they give you a live battlefield to push and defend on. Playing static campaigns is a bit boring to me in my opinion.
Logged
Pages: 1 ... 175 176 177 [178] 179   Go Up
 

Page created in 0.098 seconds with 25 queries.