Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2] 3 4   Go Down

Author Topic: Ultra HD concrete runway textures  (Read 8632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stanislao

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 532
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #12 on: May 26, 2015, 05:33:30 AM »

 :)    ;)

Thanks Kingsley for your interest, but there's something I do not understand ..the noticeable  blur of the texture up to ten meters from the point of view of the subject ..
Maybe someone knows how to make more gradual fade of 'image?

Logged

PA_Willy

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 751
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #13 on: May 26, 2015, 06:14:49 AM »

:)    ;)

Thanks Kingsley for your interest, but there's something I do not understand ..the noticeable  blur of the texture up to ten meters from the point of view of the subject ..
Maybe someone knows how to make more gradual fade of 'image?



You need to increase your anisotropic filter mode through the graphic driver'S control panel.
Logged

stanislao

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 532
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #14 on: May 26, 2015, 07:25:36 AM »

 :D     ;D   

 Great ... thanks PA_Willy for the advice! Now the depth of field has considerably grown! Well, I take you to another issue that troubles me! More than a year ago I changed the video card in another more powerful but since then the waves in 3D and the foam disappeared ! Reflections on the water are as before but the 3D effect is gone and now I have a sea pitifully flat ... !!! Maybe you know what I have to increase in the graphics card to get back the waves and foam! I use the C.U.P. Patch and i have "animated" in  "water"  in _Tex  in Maps folder.
Thanks .   :(     
Logged

Mick

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 4022
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #15 on: May 26, 2015, 08:17:16 AM »

... water=4 in conf.ini ...?

Many THX for this very nice concrete runway texture ...  ;)
Logged

stanislao

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 532
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #16 on: May 26, 2015, 10:04:27 AM »

 :(
Thank MicK, my  video card is a Geforce GTX 660Ti, game in perfect mode, conf.ini - water 4,
 of course !!   But nothing.....

Logged

PA_Willy

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 751
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #17 on: May 26, 2015, 12:09:22 PM »

:(
Thank MicK, my  video card is a Geforce GTX 660Ti, game in perfect mode, conf.ini - water 4,
 of course !!   But nothing.....



Check this in your conf.ini:

Quote
VideoSetupId=17
Water=4
Effects=1
ForceShaders1x=0 <--- Check if this parameter in on "0" or "1". It should be in "0".
Logged

stanislao

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 532
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #18 on: May 27, 2015, 06:23:56 AM »

 :(      :-X      :\'( 

Dear PA_Willy, I think my problem is confined to my video card ... I have tried all possible altenative on the parameters of the game but the waves are invariably flat and the foam is not seen .. !! Maybe it's related to the game in 32bit, when my card is 64bit .. And I do not know what parameters to change in the video card!  Thanks for your interest.

Logged

PA_Willy

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 751
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #19 on: May 27, 2015, 07:20:53 AM »

Please, paste here your conf.ini file content and we will discover the bug.
Logged

Mick

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 4022
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #20 on: May 27, 2015, 09:26:14 AM »

... Stanislao, there's no way we're going to let you with flat and foamless water ...!

Just post your conf.ini OpenGL settings ...  ;)
Logged

stanislao

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 532
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #21 on: May 27, 2015, 10:33:39 AM »

 :)      :)     
Thanks guys for your interest, I tried many different configurations of conf.ini unsuccessfully! I send now my configuration, maybe I missed something!

Code: [Select]
[il2]
title=Il2-Sturmovik Forgotten Battles
hotkeys=HotKey game

[window]
width=1366
height=768
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=0
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=0

WideScreenFoV=1
UIColor=0
UIDetail=0
UIBackground=en

[GLPROVIDER]
GL=Opengl32.dll

[GLPROVIDERS]
Open GL=Opengl32.dll
DirectX=dx8wrap.dll

[NET]
speed=5000
routeChannels=0
serverChannels=31
localPort=21000
remotePort=21000
SkinDownload=1
serverName=No Name
serverDescription=
remoteHost=
localHost=
socksHost=
checkServerTimeSpeed=1
checkClientTimeSpeed=0

[MaxLag]
farMaxLagTime=10.0
nearMaxLagTime=2.0
cheaterWarningDelay=5.0
cheaterWarningNum=-1

[chat]
region=(dx=0.6925,dy=0.071666665,x=0.0,y=0.0)

[game]
Arcade=0
HighGore=1
mapPadX=0.6689453
mapPadY=-0.046875
viewSet=32
Intro=1
NoSubTitles=0
NoChatter=0
NoHudLog=0
NoLensFlare=0
iconTypes=3
eventlog=eventlog.lst
eventlogkeep=0
3dgunners=1
HakenAllowed=1
Typeclouds=1
ClearCache=0

ScreenshotType=0
RecordingIndicator=0
MapAlpha=1.0
SaveTrk=1
IconUnits=0
SkipParatrooperViews=0
NoMissionInfoHud=0
noKillInfoHud=0
BlockMorseChat=0
SmallMapWPLabels=1
ShowMorseAsText=0
SubTitlesLines=2
mapPadMode=1
mapZoomMode=0
mapWheelMode=1

[HotKey game]
PrintScreen=ScreenShot
P=pause
Pause=pause

[HotKey gui]
Escape=activate

[HookViewFly Config]
timeFirstStep=2.0
deltaZ=10.0

[HookView]
MouseLeft=Len

[HookView Config]
AzimutSpeed=0.1
TangageSpeed=0.1
LenSpeed=1.0
MinLen=1.0
DefaultLen=20.0
MaxLen=9000.0
Speed=6

[HotKey builder]
MouseLeft=objectMove
MouseRight=popupmenu
Enter=freeView
Shift MouseLeft=worldZoom
Alt MouseLeft=select+
Alt MouseRight=select-
Alt Ctrl=unselect
PageDown=change+
PageUp=change-
End=change++
Home=change--
Ctrl MouseLeft=insert+
Insert=insert+
NumPad-0=insert+
F=fill
Ctrl MouseRight=delete+
NumPad.=delete+
Delete=delete+
Backspace=cursor
Tab=cursor
F10=land
F11=onLand
NumPad-=normalLand
NumPad+=toLand
NumPad-5=resetAngles
NumPad-8=resetTangage90
NumPad-7=stepAzimut-5
NumPad-4=stepAzimut-15
NumPad-1=stepAzimut-30
NumPad-9=stepAzimut5
NumPad-6=stepAzimut15
NumPad-3=stepAzimut30

[MouseXYZ]
F1=SpeedSlow
F2=SpeedNormal
F3=SpeedFast
MouseRight=XYmove
F4 MouseRight=Zmove
MouseMiddle=Amove
F5 MouseRight=Amove
F6 MouseRight=Tmove
F7 MouseRight=Kmove

[MouseXYZ Config]
RealTime=1

[HotKey Console]
Shift Tab=Activate

[Console]
HISTORY=1024
HISTORYCMD=1024
LOAD=console.cmd
SAVE=console.cmd
LOG=0
LOGTIME=0
LOGFILE=log.lst
LOGKEEP=0

[sound]
SoundUse=1
SoundEngine=1
Speakers=0
Placement=0
SoundFlags.reversestereo=0
RadioFlags.Enabled=1
RadioEngine=2
MusicVolume=8
ObjectVolume=14
MusState.takeoff=1
MusState.inflight=1
MusState.crash=1
MusFlags.play=1
MasterVolume=14
Attenuation=7
SoundMode=1
SamplingRate=2
NumChannels=2
SoundExt.occlusions=0
SoundFlags.hardware=1
SoundFlags.streams=1
SoundFlags.duplex=1
SoundExt.acoustics=0
SoundExt.volumefx=0
SoundFlags.voicemgr=0
SoundFlags.static=1
VoiceVolume=12
Channels=2
SoundExt.extrender=0
SoundFlags.bugscorrect=0
SoundSetupId=8
ActivationLevel=0.02
Preemphasis=0.85
RadioLatency=0.5
AGC=1
PTTMode=1
SoundFlags.UseRadioChatter=0
SoundFlags.AutoActivation=0
RadioFlags.PTTMode=0
RadioFlags.PlayClicks=0
ActLevel=0
MicLevel=0
SoundFlags.forceEAX1=0

[rts]
;ProcessAffinityMask=1
mouseUse=2
joyUse=1
trackIRUse=1
DisableIME=0
locale=
UseSmartAxis=0

[rts_mouse]
SensitivityX=1.0
SensitivityY=1.0
Invert=0

[rts_joystick]
X=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
Y=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
Z=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100
RZ=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
FF=0
U=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
V=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0

[Render_DirectX]
TexQual=3
TexMipFilter=2
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=0
TexFlags.TexCompressARBExt=1
TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=0
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=0
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=0

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=4
ForceShaders1x=0
PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=3
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=4
Effects=1
ForceShaders1x=0
TypeClouds=1


PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0

[Mods]
WepEffect=0
See you soon!
Logged

PA_Willy

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 751
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #22 on: May 27, 2015, 11:14:46 AM »

Stanislao, please READ!!

I told you which is your problem several posts before:

ForceShaders1x=0 <--- Check if this parameter is "0" or "1". It should be in "0".

In the OpenGL section!
Logged

SAS~Tom2

  • SAS Honourable Member
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 7957
  • no sweat
Re: Ultra HD concrete runway textures
« Reply #23 on: May 27, 2015, 12:10:22 PM »

Stanislao, in the initial CUP thread somewhere in the first 70 pages I posted my custom solution for the high res mod and the water mod in CUP. By default water in CUP initially was broken and looked ugly.

It was a link related to the MapMods/Maps/_Tex/water folder and also some stuff for HD IIRC.

Logged
Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
 

Page created in 0.014 seconds with 25 queries.