Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Go Down

Author Topic: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)  (Read 36414 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SAS~Bombsaway

  • Choose your battles wisely.
  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 8733
  • A day without laughter is a day wasted
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #12 on: September 25, 2014, 02:12:35 PM »

Thanks. I thought it was a mod conflict but I thought I would ask. :)
Logged
Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.

BravoFxTrt

  • "BIGFOOT"
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 13447
  • Flying Ass Clown #13
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #13 on: September 25, 2014, 04:44:16 PM »

Works great, thanks Carsmaster and Mike :)

Logged
MSI R9 280X 6GB x2/Crossfire /ASUS M5A99FX PRO R2.0 Mobo/AMD FX 4170 Bulldozer 4core CPU/RAM Kingston HyperX FURY 16GB/ Corsair RM 1000WATT PSU/Windows 10 Enterprise 64bit

benitomuso

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2568
  • P.A.L.
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #14 on: September 25, 2014, 09:34:46 PM »

First report of trouble:

pre-DBW2 (ModAct5 and HSFX7 heavy MODded). No problem on seeing 4K skins in Arming screen of a plane, but when you try to launch a misión, I made attempts with 5 different maps, and all of them report an Error loading Blablabla/Blablabla.ini (when loading landscape).

I remembered similar issues with previous DLLs of Carsmaster. So I brought up the last I had running (most of them with dates higher tan the ones of this MOD v1.1) and game started to work again. The v1.1 classes, with those working DLLs crash when trying to open a 4K skin.

Regards,
                       Pablo
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 16722
  • Ask me if I care.
    • Friendly Fire isn't.
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #15 on: September 26, 2014, 12:37:31 AM »

No log.lst = No help.
Logged
Learn. Challenge. Improve. In loving memory of the times when I cared...

benitomuso

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2568
  • P.A.L.
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #16 on: September 26, 2014, 04:47:02 AM »

No log.lst = No help.

Mike,
            more than requesting help I was just letting you know. The log is quite trivial in this case, it only speaks about the impossibility of loading the landscape:

Code: [Select]
[10:42:05 AM]    INTERNAL ERROR: LoadTextureFromTga('MAPS/_Tex/land/NoiseTL.tga')
[10:42:05 AM]    WARNING: Error: 'WARNING: Error: 'WARNING: Error: 'WARNING: Error: 'WARNING: Error'
[10:42:05 AM]    WARNING: TLandscape::LoadMap('Crimea/load.ini') - errors in loading
[10:42:05 AM]    Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:05 AM]    java.lang.RuntimeException: Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.engine.Landscape.LoadMap(Landscape.java:436)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.engine.Landscape.LoadMap(Landscape.java:385)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission.loadMain(Mission.java:855)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission._load(Mission.java:645)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission.access$600(Mission.java:121)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission$BackgroundLoader.run(Mission.java:407)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.rts.BackgroundTask.doRun(BackgroundTask.java:155)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.game.MainWin3D.loopApp(MainWin3D.java:108)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.game.Main.exec(Main.java:422)
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.game.GameWin3D.main(GameWin3D.java:235)
[10:42:06 AM]    Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:06 AM]    java.lang.RuntimeException: Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.engine.Landscape.LoadMap(Landscape.java:436)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.engine.Landscape.LoadMap(Landscape.java:385)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission.loadMain(Mission.java:855)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission._load(Mission.java:645)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission.access$600(Mission.java:121)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.game.Mission$BackgroundLoader.run(Mission.java:407)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.rts.BackgroundTask.doRun(BackgroundTask.java:155)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.game.MainWin3D.loopApp(MainWin3D.java:108)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.game.Main.exec(Main.java:422)
[10:42:06 AM]        at com.maddox.il2.game.GameWin3D.main(GameWin3D.java:235)

I had High Resolution Noise textures, and even disabling them, the same happens. It is even before loading the plane texture itself.

And as I told you: it is a DLL problem. In former times, similar problems were solved by this in Conf.ini:

Code: [Select]
//TexMipFilter=3 //By PAL, because of Problem with 2048Skins
TexMipFilter=2

But not now.

Regards,
                        Pablo

Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 16722
  • Ask me if I care.
    • Friendly Fire isn't.
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #17 on: September 26, 2014, 05:04:57 AM »

The log is quite trivial in this case, it only speaks about the impossibility of loading the landscape
Logs are never trivial ;)
Yours for instance clearly tells us that...
Code: [Select]
[10:42:05 AM]    Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:05 AM]    java.lang.RuntimeException: Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.engine.Landscape.LoadMap(Landscape.java:436)
...the error happens here:
Code: [Select]
    if (!cLoadMap(paramString, paramArrayOfInt, i, paramBoolean))
      throw new RuntimeException("Landscape '" + paramString + "' loading error");
...which in turn means that the native function "cLoadMap" from il2core.dll returns "false" and that in turn means that there is insufficient texture memory available in your GPU to load all objects on that map.
That's the risk of having 4K² textures: You might not be able to run it on your hardware.

Best regards - Mike
Logged
Learn. Challenge. Improve. In loving memory of the times when I cared...

benitomuso

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2568
  • P.A.L.
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #18 on: September 26, 2014, 05:30:33 AM »

The log is quite trivial in this case, it only speaks about the impossibility of loading the landscape
Logs are never trivial ;)
Yours for instance clearly tells us that...
Code: [Select]
[10:42:05 AM]    Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:05 AM]    java.lang.RuntimeException: Landscape 'Crimea/load.ini' loading error
[10:42:05 AM]        at com.maddox.il2.engine.Landscape.LoadMap(Landscape.java:436)
...the error happens here:
Code: [Select]
    if (!cLoadMap(paramString, paramArrayOfInt, i, paramBoolean))
      throw new RuntimeException("Landscape '" + paramString + "' loading error");
...which in turn means that the native function "cLoadMap" from il2core.dll returns "false" and that in turn means that there is insufficient texture memory available in your GPU to load all objects on that map.
That's the risk of having 4K² textures: You might not be able to run it on your hardware.

Best regards - Mike

Mike,
             I would say your interpretation is half true:

-The problem is not with a 4k texture but with a normal one: INTERNAL ERROR: LoadTextureFromTga('MAPS/_Tex/land/NoiseTL.tga').
-The GUIAirArming class loads the 4k texture of a plane skin without trouble.
-I have a GeForce GTX760 with 4Gb (yes, 4Gb memory).

So: not exactly.

Regards,
                     Pablo

PD: any other map does the same
Logged

bomberkiller

  • Treffen sich zwei Jäger...!
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 3103
  • Bf-109G-6/R6 = Bomber Killer
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #19 on: September 26, 2014, 05:55:59 AM »

Hello Benitomuso, Hi Mike,

Very interesting!
That night I had the same problem as Benitomuso and had everything I seemed logical "crash" so as to prevent attempts.
If the crash prevents could not load the map - I turned to the problem in a circle.

But the "new?" carsmaster's mod incl. all the "HD Mod DLL's"...: The 2048-skins are working perfectly!

[Win7 64 - Intel Quad Core (4 x 2.4 GHZ) - 4 GB RAM]

Quote
-The problem is not with a 4k texture but with a normal one: INTERNAL ERROR: LoadTextureFromTga('MAPS/_Tex/land/NoiseTL.tga').
-The GUIAirArming class loads the 4k texture of a plane skin without trouble.
-I have a GeForce GTX760 with 4Gb (yes, 4Gb memory).

Benitomuso, I'm here on my "Online" Rig with a Nvidia 660/ 2 GB RAM.

Nevertheless, thanks to carsmaster and Mike.

wbr, Gerhard
Logged
FAC N° 9 ...cheers mein Schatz

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 16722
  • Ask me if I care.
    • Friendly Fire isn't.
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #20 on: September 26, 2014, 06:28:11 AM »

-The GUIAirArming class loads the 4k texture of a plane skin without trouble.
-I have a GeForce GTX760 with 4Gb (yes, 4Gb memory).
-The GUIAirArming class has to show the textures of only one aircraft at a time, no ground objects etc., so that's quite different.
-I have a GeForce 550ti with 1GB (yes, 1GB memory)
-Everything's working fine and dandy on my Modact 5 game
-Do we want to continue the pissing contest or would you want to give it a try on something less heavily modded than Pre-DBW 2.0?

Best regards - Mike
Logged
Learn. Challenge. Improve. In loving memory of the times when I cared...

bomberkiller

  • Treffen sich zwei Jäger...!
  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 3103
  • Bf-109G-6/R6 = Bomber Killer
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #21 on: September 26, 2014, 06:51:21 AM »

Quote
Do we want to continue the pissing contest...

Hello Mike,

no, never!

But please let me know about your CPU and RAM,

Gerhard  ;)
Logged
FAC N° 9 ...cheers mein Schatz

benitomuso

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2568
  • P.A.L.
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #22 on: September 26, 2014, 06:56:46 AM »

-The GUIAirArming class loads the 4k texture of a plane skin without trouble.
-I have a GeForce GTX760 with 4Gb (yes, 4Gb memory).
-The GUIAirArming class has to show the textures of only one aircraft at a time, no ground objects etc., so that's quite different.
-I have a GeForce 550ti with 1GB (yes, 1GB memory)
-Everything's working fine and dandy on my Modact 5 game
-Do we want to continue the pissing contest or would you want to give it a try on something less heavily modded than Pre-DBW 2.0?

Best regards - Mike

Mike, I'm not in any pissing contest. Probably you know the meaning of "Ceteris Paribus" concept, tell me if my logic is not proper. After the first failure I tried:

preDBW2 as I used it without any troubles with v1.0 of HR MOD
NO 4K texture!!! (because as you I thought: Oh, the 4K texture are too extreme). So only normal textures, only one plane, not less than 3 maps tried.

And it is a no go. What have changed? The DLLs (plus the two classes), not the texture themselves. Nothing heavier is being loaded and it still is unable to manage the normal case that previous version managed.

Perhaps you didn't understand when I explained that reverting the DLLs I restored a not working game (in any size of texture even apart of the 4k because I tested all) to a working one (with less than 4k textures). Without any other change. Same plane, same texture, same map, same everything except DLLs. Am I thinking in a twisted way?

I apologize if any of my comments took the shape of a cynical one, but I only was emphasizing, nothing else.

Regards,
                     Pablo
Logged

carsmaster

  • Modder
  • member
  • Online Online
  • Posts: 532
Re: HD / True Color Mod v1.1 (4K Skins)
« Reply #23 on: September 26, 2014, 07:27:28 AM »

to benitomuso

What OS are you using?

If Win 7-32bit, then try to set the swap file over 3 GB or 4 GB.
As far as I know the 32 bit system is more than 4GB swap file does not use.
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 8   Go Up
 

Page created in 0.063 seconds with 25 queries.