Special Aircraft Service

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 2 [3]   Go Down

Author Topic: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program  (Read 13840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SAS~Monty27

  • SAS Team
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 3826
  • Focus on the solution, not the problem.
    • Broadarrow Artwork
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #24 on: July 02, 2013, 09:33:41 PM »

I've been looking for a simple way of changing startup screens, randomly if possible. I haven't yet had much success finding anything simple ... maybe this one will be the winning ticket.

I see that this randomizer is predicated on having separate folders for each startup screen and that startup screens need to have the same name.

I was wondering if there isn't any method that randomizes the background0_ru.mat file by altering the one line that chooses which startup screen is chosen, namely this line:

TextureName background.tga

I choose different startup screens by simply changing the filename like this

TextureName background_Pacific_84.tga
or
TextureName background_Air_War_13.tga

etc etc ...

Since I have no knowledge whatsoever in programming, even simple things, I can't come up with anything that would randomize one line in the .mat file.

Sounds good but as far as I know the sim looks for Background, we would have to figure out how to specify what it looks for.
Logged

agracier

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2602
    • The Great War in a Different Light
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #25 on: July 03, 2013, 12:44:56 AM »

I've been looking for a simple way of changing startup screens, randomly if possible. I haven't yet had much success finding anything simple ... maybe this one will be the winning ticket.

I see that this randomizer is predicated on having separate folders for each startup screen and that startup screens need to have the same name.

I was wondering if there isn't any method that randomizes the background0_ru.mat file by altering the one line that chooses which startup screen is chosen, namely this line:

TextureName background.tga

I choose different startup screens by simply changing the filename like this

TextureName background_Pacific_84.tga
or
TextureName background_Air_War_13.tga

etc etc ...

Since I have no knowledge whatsoever in programming, even simple things, I can't come up with anything that would randomize one line in the .mat file.

Sounds good but as far as I know the sim looks for Background, we would have to figure out how to specify what it looks for.

The sim may look for 'background.tga' as the default, but you can edit the file 'background0_ru.mat' and then the sim will look for whatever .tga file is specified in 'background0_ru.mat'.

Meaning that some sort of batch file that changes the specific line in 'background0_ru.mat' which determines which background is chosen, is all that is needed to randomize backgrounds on startup.

Here is the contents:

[ClassInfo]
  ClassName TMaterial
[Layer0]
  TextureName background.tga
  tfNoWriteZ 1
  tfNoDegradation 1
  tfMinLinear 1
  tfMagLinear 1

if I wish to use a different background (say 'background_Pacific_75.tga), I would for instance change it to:

[ClassInfo]
  ClassName TMaterial
[Layer0]
  TextureName background_Pacific_75.tga
  tfNoWriteZ 1
  tfNoDegradation 1
  tfMinLinear 1
  tfMagLinear 1


That's all that is necessary, one line edited.

If I knew anything about writing batch files, I'd try writing one myself. But I'm good for nothing but graphic manipulating ...
Logged

Gaston

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2482
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #26 on: July 03, 2013, 01:48:18 AM »

So if I want them to be randomized (I mean have a different one automatically every time I launch the game), what should I write ?

And can I add other screenshots to the already 125 existing ?
Logged

agracier

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2602
    • The Great War in a Different Light
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #27 on: July 03, 2013, 01:52:22 AM »

So if I want them to be randomized (I mean have a different one automatically every time I launch the game), what should I write ?

And can I add other screenshots to the already 125 existing ?

I would suppose that the filenames would be chosen from a pre-determined list of background files. Like in a wallpaper randomizer for Windows, you import the files you wish to use and then a batch file or whatever randomly chooses one from the list ...

for instance here's a list of some of my backgrounds:

background_Pacific_1.tga
background_Air_War_2.tga
background_Air_War_5.tga
background_Air_War_6.tga
background_Air_War_9.tga
background_Air_War_34.tga
background_Air_War_35.tga
background_Air_War_79.tga
background_Air_War_Med.tga
background_Desert.tga
background_Desert_2.tga
Background_Early_War_2.tga
background_Far_East.tga
background_Far_East_2.tga
background_Japan.tga
background_Manchuria.tga
Logged

Gaston

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2482
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #28 on: July 03, 2013, 01:55:16 AM »

So you put them all in the batch file ?

And sorry, but how do a batch file ? I never did it...
Logged

agracier

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2602
    • The Great War in a Different Light
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #29 on: July 03, 2013, 02:06:50 AM »

So you put them all in the batch file ?
And sorry, but how do a batch file ? I never did it...

Ha ha ... well, that's just it ... I don't know how to make a batch file either ... I was hoping/thinking maybe someone with more writing skills might see a way to do it ...

I was merely suggesting a possible manner ...
Logged

Gaston

  • Modder
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 2482
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #30 on: July 03, 2013, 03:59:02 AM »

LOL... maybe some guardian angel will see this and give some help !
Logged

4ent

  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 70
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #31 on: July 04, 2013, 01:21:48 AM »

Same as in post 7+8 Eset Smart Security report Trojan horse :-(
Logged

SAS~Storebror

  • Editor
  • member
  • Offline Offline
  • Posts: 17044
  • Ask me if I care.
    • Friendly Fire isn't.
Re: High Quality Screen125.exe with Randomiser Program
« Reply #32 on: July 04, 2013, 01:43:51 AM »

Download has been taken offline until further notice.

Best regards - Mike
Logged
Learn. Challenge. Improve. In loving memory of the times when I cared...
Pages: 1 2 [3]   Go Up
 

Page created in 0.035 seconds with 25 queries.